Буряк: новий ранковий фаворит, кращий за борщ

Рецепт

Ці оладки можуть бути як перекусом, так і насолодою, залежно від обраного дип-соусу.

За вікном панує осінь, а це означає настав час створювати наїдки з гарбуза, столового буряка, яблук та інших сезонних овочів і фруктів. Приміром, млинці, з якими можливо не лише насолодитися чаєм або кавою, а й перетворити їх у пікантний варіант, як апетитна закуска. Неважкою, проте напрочуд ситною їжею стануть оладки з червоного буряка.

Вони не тільки посприяють збереженню вашої талії, а й внесуть різноманіття у харчування. Дана страва підійде для тих, хто любить овочі, але не знає, як їх апетитно приготувати. Оладки чудово підходять для осіннього ланчу або вечері. Вони припадуть до душі як дітям, так і зрілим. А виготовлення подібних оладок забере не більше ніж тридцять хвилин часу. 

Млинці з буряка, яблук та фети 

Страва, яка стане чудовою альтернативою класичним оладкам

Страва, яка стане чудовою альтернативою класичним оладкам

Вам буде потрібно:

Для оладок:

  • яблука – 2 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • фета – 200 г
  • борошно – 60 г
  • оливкова олія

Для соусу:

  • грецький йогурт – 3 ст.л.
  • майонез – 3 ст.л.
  • лимон – 1/2 шт.
  • дрібка морської солі

Спосіб приготування:

Натріть яблука на великій тертці разом зі шкіркою. Опісля видавіть зайву вологу та перемістіть в миску. Так само зробіть з буряком, тільки його очистіть до того, як натерти. Перекладіть до яблука. Додайте яйце та подрібнену фету. Старанно перемішайте. Додайте борошно і знов перемішайте.

Візьміть сковорідку, розігрійте її і влийте трішки оливкової олії. Підсмажте оладки. Вони повинні набути однорідного золотистого кольору. Покладіть на тарілку, вкриту паперовим рушником. З’єднайте йогурт, майонез, лимонний сік та цедру, приправте сіллю до смаку.

Подавайте оладки в гарячому вигляді, додавши соус і, за бажанням, листя салату.

Поради від Інформатора: застосовуйте міцні сорти яблук з вираженим присмаком для кращого смаку та структури. Смаження на маслі вершковому надасть млинцям приємного вершкового присмаку. Подавати можна разом із грецьким йогуртом та сухофруктами.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь