
Зазвичай, основою для рамену слугує свинина, яловичина, курятина або різні види риби.
Американська акторка Вайнона Райдер, яка має українсько-єврейське коріння, 29 жовтня святкує свій день народження. Їй виповнилося 54 роки. Артистка відома завдяки ролям у кінострічках “Бітлджус”, “Едвард Руки-ножиці”, “Дракула Брема Стокера” та “Осінь у Нью-Йорку”. Вайнона Райдер є лауреатом премії “Золотий глобус” та двічі претендувала на “Оскар”.
Акторка не лише обдарована, але й зачаровує своєю красою та жіночністю. Її витоки походять із Харкова, звідки її пращури переїхали спочатку до Румунії, а згодом і до Америки. Підтримувати прекрасну форму Вайноні Райдер допомагають фізичні вправи та здорове харчування. Її улюбленою стравою є суп рамен. Він не лише насичений колагеном, а й містить мінерали, вітаміни групи В, жири. Даний суп надзвичайно універсальний, оскільки інгредієнти можна обирати на свій смак.
Вайнона Райдер готує його майже за традиційним рецептом. Для приготування справді потрібно багато часу, проте процес не є важким. Основне завдання – приготувати бульйон.
Суп рамен від Вайнони Райдер

Суп насичений та дуже корисний.
Вам буде потрібно:
- яловичі шийні кістки – 700 г
- курячі кістки – 700 г
- сухі гриби (найкраще шиітаке) – 30 г
- часник – 1 головка
- імбир – шматочок 5 см
- цибуля-шалот – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- зелена цибуля – пучок
- соєвий соус – 1/2 склянки
- підсмажена яловичина – 110 г
- локшина рамен – 3 упаковки
Інструкція з приготування:
Розпочніть приготування з підготовки яловичих та курячих кісток. Розкладіть їх на листі та помістіть у розігріту до 200 градусів духову шафу. Випікайте до золотавого забарвлення протягом 40 хвилин. В цей час залийте сушені гриби чотирма склянками води та поставте варитися.
Коли кістки підсмажаться, додайте їх до грибів разом із соками, що виділилися. Також додайте очищені часник, імбир, цибулю-шалот та моркву. Додайте зелену цибулю, соєвий соус та підсмажену яловичину. Залийте холодною водою і готуйте на дуже слабкому вогні протягом не менше чотирьох-шести годин.
Обов’язково видаляйте піну з поверхні приблизно кожну годину та доливайте холодну воду по мірі її випаровування. Процідіть бульйон, додайте сіль за смаком. Покладіть локшину рамен та інші інгредієнти у глибоку тарілку, залийте бульйоном. Смачного!
Рекомендації від Інформатора: готуйте локшину рамен згідно з інструкцією, інакше вона стане надмірно м’якою. Після приготування та проціджування можна швидко обсмажити її з соусами та приправами для більш насиченого смаку. Вживайте рамен відразу після приготування. Додайте яйце, тофу та овочі за бажанням.




