
Борщ із копченими вишнями готують виключно на Вінниччині.
Український кінорежисер, телеведучий, мандрівник, актор та один із засновників YouTube-каналу “УкрЮтюбПроєкт” Євген Синельников 3 листопада святкує свій день народження. Йому виповнилося 44 роки. Він побував у понад 115 країнах, а також відвідав різні місця нашої держави. Євген досить харизматична людина, яка припала до душі багатьом завдяки тревел-шоу “Орел і решка”.
У повсякденному житті Євген Синельніков не надто перебірливий, зокрема й у харчуванні, хоча має своїх улюбленців, наприклад, в українській кухні. Свою добірку того, що варто спробувати в різних регіонах країни, він навіть опублікував у своєму Instagram. Це мацик, який дещо нагадує хамон, але його виготовляють у місті Рівне. У Вінниці надзвичайно апетитний борщ із копченою вишнею, а в Херсоні – смажений кавун. У Летичеві чудово роблять ікру з риби, а в Карпатах – піца, яка перевершує навіть італійську.
Рецепт борщу з копченою вишнею, який є фірмовою стравою Вінниці, виявився не таким вже й важким. Тому радимо зготувати і порадувати сім’ю українською стравою.
Вінницький борщ з копченою вишнею

У цього борщу дивовижний аромат.
Що вам потрібно:
- свинячі реберця або інше м’ясо – 500 г
- вода – 2 л
- картопля – 3 шт.
- буряк – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- квашена капуста – 200 г
- томатна паста – 2 ст.л.
- копчена вишня – 50 г
- часник – 2 зубчики
- солодкий перець – 1 шт.
- цукор – 1 ч.л.
- оцет 9% – 1 ч.л.
- лавровий лист
- сіль та перець
Спосіб приготування:
Розпочніть із приготування бульйону. Візьміть каструлю, покладіть порізане на шматки м’ясо і налийте воду. Поставте на вогонь. Після закипання приберіть пінку і варіть 1-1,5 години. Паралельно зробіть засмажку. Натріть буряк і викладіть на пательню, додайте томатну пасту, цукор, оцет і тушкуйте до готовності.
Також почистіть картоплю, наріжте на невеличкі частини. Коли м’ясо буде готове, всипте її в каструлю. Через 10 хвилин після закипання додайте подрібнені цибулю, моркву та болгарський перець. Приблизно через 5 хвилин покладіть квашену капусту, сіль, перець і лавровий лист. Варіть 5-7 хвилин.
Додайте тушкований буряк, копчену вишню та подрібнений часник. Варіть ще 5 хвилин. Вимкніть плиту і дайте настоятися хоча б 30 хвилин. Подавайте зі сметаною та зеленню. Смачного!
Рекомендації від Інформатора: можна додати тмин, коріандр чи щіпку сухих трав, таких як кріп або петрушка, для підсилення запаху. Якщо вам до вподоби незвичайні смакові поєднання, спробуйте додати трохи копченої паприки чи декілька крапель соусу чилі.




