Тутанхамонів сніданок: яєчня по-єгипетськи – це можливо

Рецепт

Яйця отримаємо запашні.

Яйця є одним з найбільш улюблених харчів у світі завдяки їхній багатогранності, харчовій значущості та різноманітності у кулінарії. Їх можливо підсмажувати та відварювати, а також додавати до різних кулінарних шедеврів. Існує безліч способів приготування яєць. Одними з найбільш незвичайних вважаються зварені та обсмажені яйця. 

Так їх навіть готували ще в епоху Стародавнього Єгипту. Щоб яйця ставали більш насиченими смаком, до них додавали чималу кількість приправ. Тому вони завжди виходили відмінними, оскільки цей мікс із прянощів кожен кухар робив на свій розсуд. Зараз подібні яйця роблять у різних державах. Тож давайте й ми спробуємо делікатес, яким колись міг смакувати навіть Тутанхамон.

4 жовтня світ відзначає день Тутанхамона. Тутанхамон вживав різноманітну їжу, в тому числі м’ясо, таке як смажена газель, дичину і рибу, а також різні овочі, плоди та хліб, спечений з використанням меду. Також він полюбляв яйця. Щоправда, страусині. Його харчування було багатим, в гробницю з ним поклали багато їжі для потойбічного життя, в тому числі більше ніж 100 кошиків з їжею, серед яких були медові коржики.

Яйця по-єгипетськи

Яроматні яйці з хрумкою скоринкою

Ароматні яйці з хрусткою скоринкою.

Вам буде потрібно:

  • яйця курячі
  • цибуля – 1-2 шт.
  • карі – 1 ч.л.
  • сіль
  • перець червоний мелений
  • кумин мелений
  • олія – 1-2 ст.л.

Як готувати:

Візьміть яйця і поставте їх варитися на 10-12 хвилин. В цей час поріжте цибулю півкільцями і обсмажте її до м’якості, додавши на сковорідку трохи олії. Коли буде готова, додайте карі і розмішайте. 

Відварені яйця очистіть та перекладіть до підсмаженої цибулі та обсмажте їх до золотистого відтінку. Викладіть на тарілку, посоліть та притрусіть червоним пекучим перцем і кумином. Смачного!

Рекомендації від Інформатора: Подавайте подібні яйця теплими, наприклад, з рисом або свіжими овочами. До них можливо додати часник, соєвий соус, кетчуп або насіння кунжуту.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь