
Зрілі жінки та дієтологиня Катерина Крупкіна спростували чотири основні осінні омани.
Відома телезірка Маша Єфросиніна побідкалася, що її сідниці стали більшими. На її думку, це сталось через те, що настала осінь і вона почала вживати більше теплого та калорійного. Але Оля Полякова роз’яснила їй реальну причину, а фахівець з харчування спростувала головні упередження, що пов’язані з осінніми дієтами. Про це вони обговорили у новому епізоді подкасту “Дорослі дівчата”.
Протеїн та румунська станова зробили Єфросиніну привабливішою
Маша Єфросиніна розцінила як катастрофу той факт, що за перші два місяці осені вона трохи погладшала, стала більш округлою, а основна проблема в тому, що в неї збільшилися сідниці. Однак Полякова та експерт з харчування запевнили її, що їй так ліпше.
“У нас сьогодні була примірка. І твоя режисерка відеокліпу, Еліна Віняцька, сказала, що в мене попа стала більшою, ніж коли ми знімали перший кліп. Про що я відразу подумала? Що прийшла осінь, і на осінь я, як завжди, набрала. А я не думаю про те, що я відвідую спортзал. І виснажуюсь з тими болгарськими випадами”, – говорить Маша.
Але Оля пояснила їй, що вона не набрала вагу. Причинами того, що її сідниці збільшилися, стали фізичні вправи та протеїн.
“Тому що ти набрала м’язову масу. Ти не поправилась, сідниці в тебе виросли, тому що ти набираєш м’язову масу. Нам потрібно вживати протеїн, тому що після 40 років кожна людина у світі втрачає 300 грамів м’язової маси на рік. Ти можеш собі уявити, що це за 10 років? А за 20? А за 30? Тому потрібно багато протеїну їсти та ходити в спортзал”, – запевнила її Полякова.
Що слід вживати восени – омани та правда

Нутриціологіиня Катерина Крупкіна розвіяла міфи про харчування.
Після дискусії про те, чи необхідно споживати білок і вуглеводи Оля та Маша звернулися до нутриціологині Катерини Крупкіної, щоб розвіяти або підтвердити омани про сезонне харчування. Але перед цим Єфросиніна знову побідкалася, що від протеїну у неї збільшилися сідниці. А Полякова додала, що це відбулося через те, що Маша робить румунську тягу у фітнес-клубі.
Міф 1 – чи правда, що жінки восени набирають вагу?
Від сезону ми не додаємо у вазі, але здебільшого так відбувається, проте це через певні фактори. Насамперед коротший світловий день, менше серотоніну, більше тягне на прості вуглеводи та солоденьке. Друге, що стає прохолодно, зігріватись треба, а худі мерзнуть. Ми восени починаємо менше рухатись. Через те, що холодно, ми менше пішки ходимо, але їмо, як і їли. В результаті цього набирається вага. Тобто це залежить не від сезону, а від того наскільки ми активні.
Міф 2 – Восени слід обов’язково споживати теплу їжу
Це омана, тому що вся їжа, яка потрапляє в наш ШКТ, вона нагрівається до 37°. Тобто не має значення, що ви з’їли тепле, гаряче, воно все одно стане 37 у нашому шлунку. Навіть морозиво.
Міф 3 – Щоб не захворіти, потрібно їсти цибулю та часник щодня
Це омана. І зараз поясню чому. Так. Вони мають антибактеріальну дію, вони мають антиоксиданти, вони корисні. Але все це доведено в пробірках. Ми з вами люди не пробірки ми набагато більші. Я навіть не уявляю, в якій кількості треба з’їсти часнику та цибулі, щоб це спрацювало. Тому що наш імунітет формується взагалі не від часнику і не від цибулі, а від того, чи спите ви повноцінно 8-9 годин, чи різноманітно ви харчуєтесь, чи рухаєтесь ви нормально, чи не рухаєтесь, але найважливіше, чи працюєте ви зі стресом.
Міф 4 – продукти треба їсти лише сезонні зі своєї місцевості
Так, дійсно сезонні овочі та фрукти їсти краще через те, що вони мають більше вітамінів, через те, що вони не транспортуються на велику відстань, так, в них буде більше вітаміну С. Але при цьому, якщо ми купуємо тепличні овочі та фрукти, вони так само мають вітаміни, мінерали, які потрібні для функціонування нашого організму. Тобто нам залишається айва, виноград, яблука, груші та гарбуз. А взимку можна їсти тепличні, нічого в них поганого немає. Є безліч досліджень, які показують, що там мінімальна різниця у кількості вітамінів і мінералів. Я не знаю, чому люди так демонізують тепличні овочі та фрукти.
Що стосується плодів з іншої місцевості. Наприклад, фейхоа – це до нас привозять, але там багато йоду і він нам потрібен. Різниця між імпортними та нашими лише в тому, що наші не транспортуються тривалий час і тривалий час не зберігаються. Вони одразу потрапляють по факту до нас і мають більше вітаміну С і якихось мінералів. І це єдина відмінність.




