Готуємо шарлотку: кращі легкі та апетитні варіації

УНН представив п’ять різних рецептів яблучного пирога, що дають можливість зробити його як легким і дієтичним, так і ситним. Серед них звичний яблучний, з додаванням груш і кориці, з яблуками і сушеними ягодами винограду, шоколадний і полегшений з вівсяними пластівцями.

Печемо шарлотку: топ простих та смачних рецептів

Таємниця широкої популярності пирога шарлотка серед поціновувачів солодкого по всьому світі полягає у великій кількості варіацій його виготовлення. Шарлотка може бути некалорійною і дієтичною або ж ситною і запашною, і сьогодні УНН розкаже про п’ять апетитних рецептів її приготування.

Класична яблучна шарлотка

Складові:

•  4–5 яблук;

•  3 яйця;

•  1 мірна склянка цукру;

•  1 мірна склянка борошна;

•  щіпка соди або порошку для випікання.

Процес приготування:

1. Яйця збити з цукром до утворення пишної консистенції. Додати борошно з розпушувачем.

2. Яблука порізати тонкими дольками, розмістити у форму і залити сумішшю.

3. Випікайте протягом 35–40 хвилин при 180°C.

Шарлотка з грушами та корицею

Складові:

• 4 груші;

• 3 яйця;

• 1 мірна склянка цукру;

• 1 мірна склянка борошна;

• 1 ч. л. меленої кориці.

Процес приготування:

1. Тісто ідентичне, як і в класичному рецепті. Груші порізати дрібними шматочками, перемішати з корицею, розкласти у форму і залити сумішшю.

2. Випікати протягом 40 хв при 180°C.

Шарлотка з яблуками й родзинками

Складові:

• 4 яблука;

• 50 г родзинок;

• 3 яйця;

• 1 мірна склянка цукру;

• 1 мірна склянка борошна.

Процес приготування:

1. Сушені ягоди винограду замочити у теплій воді на 10 хвилин. Яблука порізати невеликими кубиками, поєднати з родзинками, розкласти у форму.

2. Залити сумішшю, випікати протягом 35–40 хвилин при 180°C.

Шоколадна шарлотка

Складові

• 3 яблука;

• 3 яйця;

• ¾ мірної склянки цукру;

• ¾ мірної склянки борошна;

• 3 ст. л. какао-порошку;

• ½ ч. л. розпушувача.

Процес приготування:

1. Збити яйця з цукром, додати борошно, какао, розпушувач.

2. Яблука нарізати часточками, розмістити у форму, залити шоколадним тістом.

3. Випікати протягом 35 хвилин при 180°C.

Дієтична шарлотка з вівсянкою

Складові:

• 3 яблука;

• 2 яйця;

• ½ мірної склянки меду (або цукру);

• ½ мірної склянки вівсяних пластівців;

• ½ мірної склянки борошна;

• ½ ч. л. меленої кориці.

Процес приготування:

1. Яйця збити з медом, додати борошно, вівсянку й корицю.

2. Яблука нарізати, розкласти у форму, залити сумішшю.

3. Випікати протягом 30–35 хв при 180°C.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь