УНН представив п’ять різних рецептів яблучного пирога, що дають можливість зробити його як легким і дієтичним, так і ситним. Серед них звичний яблучний, з додаванням груш і кориці, з яблуками і сушеними ягодами винограду, шоколадний і полегшений з вівсяними пластівцями.

Таємниця широкої популярності пирога шарлотка серед поціновувачів солодкого по всьому світі полягає у великій кількості варіацій його виготовлення. Шарлотка може бути некалорійною і дієтичною або ж ситною і запашною, і сьогодні УНН розкаже про п’ять апетитних рецептів її приготування.
Класична яблучна шарлотка

Складові:
• 4–5 яблук;
• 3 яйця;
• 1 мірна склянка цукру;
• 1 мірна склянка борошна;
• щіпка соди або порошку для випікання.
Процес приготування:
1. Яйця збити з цукром до утворення пишної консистенції. Додати борошно з розпушувачем.
2. Яблука порізати тонкими дольками, розмістити у форму і залити сумішшю.
3. Випікайте протягом 35–40 хвилин при 180°C.
Шарлотка з грушами та корицею

Складові:
• 4 груші;
• 3 яйця;
• 1 мірна склянка цукру;
• 1 мірна склянка борошна;
• 1 ч. л. меленої кориці.
Процес приготування:
1. Тісто ідентичне, як і в класичному рецепті. Груші порізати дрібними шматочками, перемішати з корицею, розкласти у форму і залити сумішшю.
2. Випікати протягом 40 хв при 180°C.
Шарлотка з яблуками й родзинками

Складові:
• 4 яблука;
• 50 г родзинок;
• 3 яйця;
• 1 мірна склянка цукру;
• 1 мірна склянка борошна.
Процес приготування:
1. Сушені ягоди винограду замочити у теплій воді на 10 хвилин. Яблука порізати невеликими кубиками, поєднати з родзинками, розкласти у форму.
2. Залити сумішшю, випікати протягом 35–40 хвилин при 180°C.
Шоколадна шарлотка

Складові
• 3 яблука;
• 3 яйця;
• ¾ мірної склянки цукру;
• ¾ мірної склянки борошна;
• 3 ст. л. какао-порошку;
• ½ ч. л. розпушувача.
Процес приготування:
1. Збити яйця з цукром, додати борошно, какао, розпушувач.
2. Яблука нарізати часточками, розмістити у форму, залити шоколадним тістом.
3. Випікати протягом 35 хвилин при 180°C.
Дієтична шарлотка з вівсянкою

Складові:
• 3 яблука;
• 2 яйця;
• ½ мірної склянки меду (або цукру);
• ½ мірної склянки вівсяних пластівців;
• ½ мірної склянки борошна;
• ½ ч. л. меленої кориці.
Процес приготування:
1. Яйця збити з медом, додати борошно, вівсянку й корицю.
2. Яблука нарізати, розкласти у форму, залити сумішшю.
3. Випікати протягом 30–35 хв при 180°C.




