Найкращі апетитні ідеї для теплого осіннього ланчу

З настанням холодів доцільно перейти на калорійні осінні трапези, які наситять організм необхідною енергією та корисними речовинами. УНН презентує п’ять рецептів апетитних та збалансованих осінніх наїдків, серед яких крем-суп із гарбуза з карі, а також запечена паста з сосисками.

Топ неймовірно смачних рецептів для затишного осіннього обіду

Надворі відчутно похолоднішало, а це вказує на те, що від легких літніх перекусів слід переходити до поживних осінніх ланчів, котрі допоможуть організму підтримувати бадьорість та забезпечать його усіма потрібними вітамінами. УНН пропонує до уваги читачів п’ять рецептур надзвичайно смачних і корисних осінніх страв.

Суп з гарбуза та каррі

Інгредієнти:

·         1 велика ложка оливкової олії;

·         1 середнього розміру жовта цибулина, подрібнена (орієнтовно 1 1/2 склянки);

·         2 маленькі ложки кухонної солі, поділені;

·         3 великі ложки червоної пасти карі;

·         2 великі ложки натертого свіжого імбиру (зі шматка 3 дюйми);

·         3 середні зубчики часнику, подрібнені (приблизно 1 велика ложка);

·         4 склянки овочевого бульйону з низьким вмістом натрію;

·         1 1/2 кг мускатного гарбуза, порізаного кубиками по 1 1/2 дюйма (з 2 упаковок [20 унцій]);

·         1 бляшанка неконденсованого кокосового молока (15,5 унцій), ретельно перемішаного;

·         1 пачка шовкового тофу (12 унцій), зцідженого;

·         2 великі ложки свіжого соку лайма (з 1 або 2 лаймів);

·         6 великих ложок потовченого солоного арахісу;

·         Подрібнена свіжа кінза та подрібнений червоний перець (за бажанням) для подачі.

Приготування:

1.       Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю та 1/2 маленької ложки солі. Смажте, періодично помішуючи, доки цибуля не почне золотитися, 6-7 хвилин.

2.       Додайте пасту карі, імбир і часник; смажте, помішуючи, до появи аромату, приблизно 1 хвилину. Влийте бульйон і 1 маленьку ложку солі, зішкрібаючи підсмажені шматочки з дна каструлі. Додайте гарбуз. Доведіть до кипіння на середньо-високому вогні. Накрийте посудину кришкою та зменште вогонь до мінімуму. Тушкуйте, доки гарбуз не стане м’яким, 12-15 хвилин.

3.       Зніміть з плити. Додайте кокосове молоко, тофу, сік лайма та решту 1/2 маленької ложки солі. Використовуйте занурювальний блендер, аби подрібнити до однорідної консистенції.

4.       Подавайте, посипавши арахісом, кінзою та, якщо використовуєте, подрібненим червоним перцем.

Сковорода з куркою та ньоккі “Виходь за мене заміж”

Інгредієнти:

·         4 відбивні з курячої грудки по 113 г;

·         1 1/2 ч. л. сушеної італійської приправи;

·         1 ч. л. грубої, крупнозернистої солі;

·         1/3 склянки зціджених та нарізаних в’ялених томатів в олії плюс 2 ст. л. олії з банки (з банки об’ємом 218 г), розділені;

·         3 зубчики часнику, дрібно нарізані (близько 1 ст. л.);

·         1 склянка курячого бульйону;

·         3/4 склянки жирних вершків;

·         1 упаковка картопляних ньоккі (450 г);

·         1 упаковка молодого шпинату (150 г);

·         1 унція тертого сиру пармезан (1/4 склянки).

Приготування:

1.       Заправте курку. Промокніть курку насухо. Посипте обидва боки італійською приправою та сіллю. Обсмажте курку.

2.       Розігрійте томатну олію у великій пательні на середньо-високому вогні. Додайте курку; готуйте, перевертаючи один раз, до повної готовності, приблизно 4 хвилини. Перекладіть на обробну дошку. Приготуйте ньоккі.

3.       Додайте помідори та часник у пательню. Смажте на середньому вогні, помішуючи, до появи аромату, приблизно 30 секунд. Влийте бульйон і вершки. Доведіть до кипіння на середньо-високому вогні. Додайте ньоккі, тушкуйте, час від часу помішуючи, до легкого загустіння, приблизно 1 хвилину. Додавайте шпинат жменею, постійно помішуючи, поки шпинат не зів’яне, а ньоккі не стануть м’якими, приблизно 2 хвилини. Додайте сир.

4.       Зніміть з вогню; додайте сир. За потреби додайте трохи води або більше бульйону, щоб розрідити соус. Викладіть зверху курячі котлети. Наріжте курячі котлети та викладіть їх поверх суміші ньоккі.

Нут з ковбасою та макаронами

Інгредієнти:

·         225 г пасти орек’єтте;

·         1 ст. л. оливкової олії першого віджиму, плюс ще трохи для поливання;

·         125 г меленої солодкої або гострої італійської свинячої ковбаси;

·         1 маленька жовта цибулина, порізана (близько 1 склянки);

·         2 банки нуту по 425 г, зціджених та промитих;

·         1 бляшанка томатної пасти (170 г);

·         1 ч. л. кухонної солі, плюс ще трохи для варіння пасти;

·         30 г сиру пармезан, тертого (близько 1/4 склянки);

·         Крупно нарізана свіжа плосколистяна петрушка для прикраси (за бажанням).

Приготування:

1.       Зваріть пасту. Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою. Додайте пасту та варіть згідно з інструкціями на упаковці до стану аль денте. Злийте воду, залишивши 2 склянки води, в якій вона варилася. Додайте ковбасу та цибулю.

2.       У тій самій каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Додайте ковбасу; готуйте, розминаючи її ложкою, до легкого підрум’янення, 3-4 хвилини. Додайте цибулю; Смажте, періодично помішуючи, доки ковбаса добре не підрум’яниться, а цибуля не розм’якне, 3-5 хвилин. Додайте нут і томатну пасту.

3.       Додайте нут і томатну пасту в каструлю; смажте, часто помішуючи, доки томатна паста не почне карамелізуватися, 2-3 хвилини. Додайте відкладену воду для варіння та сіль; доведіть до кипіння на середньо-сильному вогні. Готуйте, часто помішуючи та зішкрібаючи підрум’янені шматочки з дна каструлі, до легкого загустіння, приблизно 3 хвилини. Додайте пасту та подавайте.

Суп з червоної сочевиці з лимоном та кропом

Інгредієнти:

·         4 ст. л. несолоного масла, розділити;

·         1 середня жовта цибулина, нарізана;

·         2 моркви, очищені та нарізані;

·         6 склянок овочевого бульйону з низьким вмістом натрію;

·         1 банка (14,5 унцій), запечених на вогні, нарізаних кубиками помідорів;

·         1 1/2 склянки сушеної червоної сочевиці, промитої;

·         1 1/2 ч. л. кухонної солі;

·         1 1/4 ч. л. меленого сумаху, плюс ще для прикраси (за бажанням);

·         1 ч. л. лимонної цедри;

·         2 ст. л. свіжого лимонного соку (з 1 лимона);

·         6 ст. л. звичайного грецького йогурту з цільного молока;

·         1/4 склянки подрібненого свіжого кропу.

Приготування

1.       Нагрійте 2 столові ложки масла у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю та моркву. Смажте, періодично помішуючи, доки вони не почнуть розм’якшуватися, приблизно 5 хвилин.

2.       Додайте бульйон, помідори, сочевицю, сіль та сумах, якщо використовуєте. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменште вогонь до середньо-слабкого; накрийте кришкою та тушкуйте, доки сочевиця не розм’якне, приблизно 15 хвилин.

3.       Зніміть з плити та додайте лимонний сік і решту 2 столових ложок вершкового масла. Розлийте суп по 4 тарілках і зверху полийте йогуртом. Посипте цедрою лимона, кропом і, за бажанням, ще сумахом.

Запечені макарони з ковбасками та сиром з брюссельською капустою

Інгредієнти:

·         груба, крупнозерниста сіль для води;

·         340 г пасти рігатоні;

·         225 г солодкої італійської свинячої ковбаси, без оболонки;

·         1 чайна ложка оливкової олії;

·         280 г тонко нарізаної брюссельської капусти;

·         1 ½ столові ложки борошна універсального призначення;

·         3 зубчики часнику, дрібно нарізані;

·         2 склянки незбираного молока;

·         1 столова ложка вустерширського соусу;

·         280 г тертого сиру Грюєр (близько 2½ склянки), розділеного на порції;

·         45 г тертого сиру Пармезан (близько ¾ склянки).

Приготування:

1.       Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою. Зваріть пасту згідно з інструкціями на упаковці до стану аль денте. Злийте воду, залишивши 1¼ склянки води, в якій вона варилася. Поверніть пасту в каструлю. Розігрійте гриль, поставивши решітку в середнє положення.

2.       Розігрійте велику сковороду, придатну для гриля, на середньо-сильному вогні. Додайте ковбасу; готуйте, розминаючи її дерев’яною ложкою, до золотистого кольору, 6-8 хвилин. Перекладіть у каструлю з пастою.

3.       Розігрійте олію в сковороді. Додайте брюссельську капусту та готуйте, доки вона не зів’яне та не обвуглиться, 3-4 хвилини. Додайте борошно та часник; готуйте, постійно помішуючи, 1 хвилину. Додайте ¼ склянки води, в якій варилися капусти, та збивайте вінчиком до однорідності, приблизно 30 секунд.

4.       Зменште вогонь до середнього. Додайте молоко, вустерширський соус та решту 1 склянки води, в якій варилися капусти; доведіть до кипіння. Варіть, доки рідина не зменшиться на чверть, 6-7 хвилин. Додайте 1¾ склянки грюєру. Додайте макарони та ковбасу.

5.       Зверху посипте макарони пармезаном та рештою ¾ склянки грюєру. Запікайте до золотистого кольору, 3-5 хвилин.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь