Категорія Медицина та здоров’я

Медицина та здоров’я

Знижує холестерин: Дієтологи розповідають про користь і шкоду журавлини

Вчені встановили, що регулярне вживання журавлини здатне знизити ризик смерті на 31%, а також на 51% захищає організм від кардіометаболічних захворювань: патологій серця, судин та обміну речовин. Чим ще корисна журавлина і коли її вживання може бути небезпечним, інформує Ukr.Media.…

Мурашки по тілу: чому це відбувається і яка їх суть

Всі чудово знають, що таке мурашки по шкірі. Вони можуть з'являтися в абсолютно різних ситуаціях. Наприклад, коли ви почули приголомшливу новину. Або вас обдуло вітром після купання в теплому морі. Або ж ви просто слухаєте музику, яка вам дуже подобається,…

Якими корисними властивостями для здоров’я володіє паприка

Це ароматна приправа, яка не лише надає стравам пікантний смак, але і насичує їх червоним відтінком. Крім смакових якостей, спеція володіє безліччю корисних для людського організму властивостей. Зовні пряність являє собою порошок рожевого, насиченого червоного або оранжевого кольору. Приправа володіє…

Чому не можна дивитися на годинник під час пробудження посеред ночі

Проблеми зі сном мучать багатьох людей. Не припиняються пошуки причин їх появи і можливі методи вирішення. Фахівці виявили одну малопомітну звичку, яка може позбавити людину сну на всю ніч, інформує Ukr.Media. Головним фактором виникнення безсоння вважається стрес. Чим більше людина…

Метабіотики: що це таке та чим вони відрізняються від пробіотиків

Не секрет, що в нашому тілі живе безліч живих мікроорганізмів, і деякі з них виконують життєво-важливі функції: беруть участь у водно-сольовому обміні, метаболізмі, білковому, жировому і вуглеводному обміні та інших важливих процесах. Пробіотики одні з таких мікроорганізмів — це бактерії,…

Від якої води з’являються камені в нирках, розповіли медики

Камені в нирках і сечовивідних шляхах зустрічаються нерідко. І багато в чому вони рукотворні — ми самі допомагаємо їх формуванню своїм харчуванням. І ключову роль у цьому відіграє вода, яку ми щодня п'ємо і використовуємо для готування, інформує Ukr.Media. Є…

Цвіль на харчових продуктах: які можна їсти, а які краще викинути

Не усі продукти потрібно викидати після появи цвілі — деякі з них можна вживати в їжу. Про це розповів експерт з безпеки харчових продуктів із Грінвіцького університету Річард Фукс, інформує Ukr.Media. За словами експерта, яблука, горіхи та зернові слід відразу…

5 ознак вагітності, які часто ігноруються жінками

Кожна жінка рано чи пізно замислюється про дитину. Хтось з нетерпінням чекає довгоочікуваної другої смужки на тесті на вагітність, а хтось з таким же завмиранням серця очікує настання місячних, вважаючи, що зараз ще не час народжувати. В обох випадках хочеться…

Чому експерти рекомендують щоденно жувати лавровий лист

Звичка щодня жувати лавровий лист може принести багато користі організму — наприклад, це запобігає запаленню в горлі та носоглотці, допомагає краще переносити ГРВІ, підтримує імунну функцію, інформує Ukr.Media. Відповідаючи на питання про те, чому потрібно щодня жувати лавровий лист, фахівці…

Поради, які допоможуть швидше повернутися до нормальної ваги після вагітності

Досягнення здорової ваги після пологів може виявитися складним завданням: догляд за новонародженим, звикання до нового розпорядку дня і відновлення після пологів може викликати стрес у молодої матері. Однак важливо повернутися до нормальної ваги після пологів, особливо якщо ви плануєте знову…