Категорія Медицина та здоров’я

Медицина та здоров’я

Сир чи кисломолочний сир: Що корисніше їсти людям після 50 років

Лікарі кількох спеціальностей рекомендують пацієнтам, старшим за 50 років, включати в раціон багато кисломолочної продукції. Якщо йогурти, то натуральні, без цукру і барвників. Кращими є сир і кисломолочний сир, інформує Ukr.Media. Але неможливо за день вжити весь спектр кисломолочної продукції,…

Схильність до алкоголізму по групах крові і статі

Вчені встановили, яка група крові має схильність до алкоголізму. Проведені наукові роботи довели, що група крові людини може мати вплив на її вдачу, переваги і стан здоров'я, інформує Ukr.Media. Як на схильність до алкоголізму може вплинути група крові Аналіз проводили…

Основні ознаки алергії на кавун

Алергія на кавун є рідкісним явищем. Однак, якщо організм людини реагує на нього, то це означає, що може існувати ряд інших продуктів, вживання яких доведеться уникати. Ознаки цього виду алергії аналогічні до симптомів алергії на іншу їжу. Алергія на кавун…

Замочіть 4 мигдалю у воді на ніч і з’їжте на наступний ранок

Мигдаль — справжнє природне диво, оскільки він багатий вітамінами і мінералами, включаючи вітамін Е, магній, цинк, кальцій і омега-3 жирні кислоти, передає Ukr.Media. Крім того, його шкаралупа містить інгібітор ферменту, який виступає в якості захисного бар'єру для насіння, поки він…

Експерти розповіли, скільки годин на день можна носити сонцезахисні окуляри

Обмеження є. Навіть якісні сонцезахисні окуляри носити більше 5-6 годин на день не рекомендується, кажуть лікарі-офтальмологи, інформує Ukr.Media. В іншому разі очі «відвикнуть» самостійно чинити опір сонячним променям і в майбутньому не зможуть обходитися без окулярів. Але зовсім відмовлятися від…

Ці продукти роблять нас втомленими: лікарі розкрили секрет, що не можна їсти

Більшість людей міркують про шкоду продуктів лише в контексті того, що в них відсутні корисні речовини й вони сприяють набору ваги, інформує Ukr.Media. Однак деяка їжа крім цього також негативно впливає на мозок: загальмовує його роботу і навіть провокує втому.…

Порушення в роботі щитоподібної залози, про які слід знати

Проблеми з щитовидною залозою можуть бути у кожної третьої людини після 40 років. Тривалий час симптоми порушень в органі залишаються непоміченими, оскільки проявляються досить нетипово і не привертають до себе уваги. Але наслідки можуть бути занадто серйозними: щитовидка контролює весь…

Лікарі розповіли, чим небезпечні веснянки у дорослому віці

У більшості випадків ластовиння нешкідливе і боротися з ним немає сенсу, але вчені виявили зв'язок великої кількості веснянок у дорослих людей з підвищеним ризиком розвитку меланоми, інформує Ukr.Media. Веснянки (ефеліди) найчастіше з'являються у людей зі світлою шкірою, блакитними або сіро-блакитними…

Користь олії лаванди для волосся і шкіри голови

Родом із Середземномор'я, Близького Сходу та Індії, квітка лаванди набула слави у всьому світі завдяки своїй фармацевтичній ефективності. Її антисептична, протимікробна та седативна дія спостерігається вже понад 2500 років. Ця квітка з мрійливим ароматом використовувалася в народній медицині протягом століть…

Нутриціологи розповіли, які страви не можна їсти на обід

Відомо, що проблема зайвої ваги насамперед пов'язана із питаннями харчування. Обід — один з основних прийомів їжі протягом дня: він повинен насичувати організм корисними речовинами, давати сили та енергію. Витрата калорій залежить від характеру роботи, наприклад, у спортсменів енерговитрати вищі,…

7 рослин, які знижують тиск

Саме ця підступна недуга стає головною причиною смертності серед населення, адже вона призводить до серцевих нападів і інсультів, підвищує ризик хвороб нирок і викликає проблеми із зором, інформує Ukr.Media медицина. Існує кілька причин підвищеного тиску багато: це неправильне харчування, малорухливий…

Зелений чай допомагає схуднути та інші міфи про напій, спростовані дієтологами

Лікарі-дієтологи розвіяли популярні міфи про чай, інформує Ukr.Media. Чорний і зелений чай збирають із різних кущів Ні, це листя однієї та тієї ж рослини, відрізняється спосіб обробки. Все залежить від того, як окислюються ферменти соку листя під впливом зовнішніх факторів.…