Категорія Медицина та здоров’я

Медицина та здоров’я

Чому на прийом до стоматолога не можна приходити голодним

Дуже часто наші пацієнти приходять на прийом голодні, аргументуючи тим, що не захотіли бруднити зуби, щоб лікарю не було неприємно. Але це велика помилка!⠀ Давайте розберемося чому ж все-таки варто поїсти і коли, якщо ви збираєтеся на прийом до стоматолога.…

Чи втрачають прострочені ліки свої властивості: відповідь лікарів

Лікарі в один голос твердять: прострочені ліки — це не прострочена ковбаса. Їх вживання може бути смертельно небезпечним, але тим не менш, згідно з дослідженнями, переважна більшість ліків навіть після закінчення терміну придатності своєї ефективності не втрачали, інформує Ukr.Media. Дата…

Чому лущиться шкіра на обличчі і як це виправити

Лущення шкіри – вірна ознака її ураження, порушення природного процесу оновлення поверховості епідермісу і відторгнення рогового шару. Ситуація може супроводжуватися іншими симптомами: свербежем, почервонінням, набряклістю. Чому лущиться шкіра на обличчі і як виправити становище? Необхідно з'ясувати причину і усунути провокатора…

Користь кісточок з яблук для здоров’я та скільки їх можна з’їдати в день

Існує думка, що яблучні кісточки корисні через високий вміст йоду і що вони здатні навіть запобігти розвитку раку, інформує Ukr.Media. Розбираємося, чи дійсно яблучні кісточки можуть принести користь організму і скільки їх можна з'їдати в день. Користь і шкода яблучних…

8 безпечних способів збільшити зріст дитини

Батьки вічно переживають за здоров'я своїх дітей, особливо маленьких. Чим годувати, у що одягати, як лікувати — словом, як зробити так, щоб дитина виросла здоровою, інформує Ukr.Media. Звичайно, ключове слово тут — «виросла». Ось що для цього потрібно: Живильний раціон…

День тижня, коли не варто записуватися на прийом до лікаря

У понеділок до лікаря краще не ходити, запевняють вчені з університету Глазго. Краще перенести візит до лікаря на який-небудь інший день, інформує Ukr.Media. Вся справа в так званому "синдромі понеділка". Від нього страждають не тільки пацієнти, а й сам лікар,…

Висока температура в дітей: рекомендації, коли варто, а коли не потрібно збивати

Лікарі розповіли, як визначити, чи варто збивати температуру в дитини, чи ні. Загальні рекомендації такі — лікарі радять не збивати температуру в дитини до 38 градусів. Але це тільки в тому разі, коли малюк добре переносить високий підйом температури. А…

Що трапиться, якщо людина не помітить цвілі на їжі і з’їсть її

Помітили, як тільки що куплений продукт «зацвів»? Відразу ж виникають питання: чи можна це їсти, і чим небезпечна цвіль? Ця ситуація знайома кожному. Давайте спробуємо розібратися в цьому, інформує Ukr.Media. Простою мовою, цвіль — це грибок. При попаданні цвілі в…

Позбавте ваш раціон від продуктів, які викликають вироблення слизу

слизу /> Багато людей думають тільки про слиз або мокротиння, коли вони хворіють. Слиз – це липка подразнююча речовина, яка змушує ваш ніс відчувати себе заблокованим. Флегма дуже схожа на слиз, таким чином, але замість цього вона виробляється з легень.…

У Києві хочуть ввести уроки домедичної допомоги для школярів

Отримані знання дозволять школярам надати за потреби елементарну домедичну допомогу собі та врятувати життя рідним. Фото: Олексій Самсонов Днями тестовий урок провели для учнів восьмого класу однієї зі шкіл. У київських школах хочуть запровадити уроки домедичної допомоги окремим предметом або як частину предмета «Захист України».…

Їсти не обов’язково: цей фрукт допоможе легко вставати з ліжка взимку

Переважно людям важко прокидатися вранці в холодну пору року, тому що не вистачає повноцінного сну. Якщо пізно лягати спати, то потім дуже важко вставати. Про це розповіли лікарі-терапевти, інформує Ukr.Media. За їх словами, для легшого підйому потрібно скласти графік і…

В мундирі чи очищена: яка картопля більш корисна для здоров’я

Імовірність збереження в шкірці хімічних добрив мінімальна: збирання картоплі відбувається, коли всі раніше застосовані гербіциди вже розпалися в ґрунті, інформує Ukr.Media. У картоплі буває шкірка товста й тонка, біла та червона. Усе залежить від сорту, який безпосередньо впливає на смак…