Для поліпшення контролю рівня цукру у крові важливо дотримуватися здорового раціону — у ньому слід використовувати певні види рослинних олій, наприклад, оливкову, ріпакову або кунжутну, інформує Ukr.Media.
Одним із способів тримати під контролем рівень цукру є дотримання здорових принципів харчування. Експерти з NHS (Національна служба охорони здоров'я Великобританії) розповіли, що для цього слід у першу чергу мінімізувати споживання солі, цукру, шкідливих жирів.
"Від жирів не можна відмовлятися повністю, адже вони постачають клітини енергією. Однак певні види жирів краще впливають на організм, ніж інші", — зазначили фахівці.
Говорячи про ті рослинні олії, які позитивно впливають на рівень цукру у крові, представники NHS виділили оливкову олію першого віджиму (Extra virgin). На їх думку, це один з бажаних видів жирів у харчуванні людей, хворих на цукровий діабет. Медики послалися на дослідження, учасники якого споживали оливкову і кукурудзяну олію у кількості 10 г щодоби.
"Рівень цукру у крові був нижчим після вживання їжі з оливковою олією першого віджиму. Також спостерігалося зниження рівня холестерину".
Крім того, позитивний вплив на рівень цукру чинять інші рослинні олії. Експерти перерахували ріпакову, кунжутну олії. Також у цьому сенсі корисною є олія з рисових висівок.
Джерело: ukr.media