Як виявилося, різноманітність кольорів у вашому раціоні краще для вашого загального стану здоров'я і благополуччя. Деякі з найбільш барвистих і яскравих продуктів насправді містять найбільше поживних речовин. Різнобарвні фрукти і овочі містять фітонутрієнти, які надають їм яскраві відтінки. Ці фітонутрієнти також пов'язані з певними поживними речовинами і користю для здоров'я, інформує Ukr.Media.
Ось чому так важливо вживати продукти, які бувають різних кольорів. Вживання в їжу різноманітних барвистих фруктів і овочів може збільшити загальне споживання клітковини, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, які можуть принести користь різним аспектам вашого здоров'я.
Через це експерти рекомендують їсти не менше двох-трьох фруктів і овочів різного кольору з кожним прийманням їжі і не менше одного-двох з кожним перекусом.
Переваги вживання барвистої тарілки
Вживання темно-червоних продуктів, таких як гранати, може зменшити запалення і знизити кров'яний тиск і рівень холестерину. Це тому, що гранати повні антиоксидантів, які можуть допомогти запобігти поширенню вільних радикалів, що переносять хвороби.
Дослідження показали, що вживання всього однієї чашки гранатового соку може допомогти знизити ризик розвитку високого холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ).
Також важливо вживати темну листову зелень, таку як капуста. Як виявилося, капуста багата білком, альфа-ліноленовою кислотою, омега-3 жирними кислотами і вітамінами А, С і К. Ці поживні речовини можуть сприяти здоров'ю кісток і очей, імунітету і травленню.
Крім того, яскраві помаранчеві і жовті продукти, такі як гарбуз, є відмінним джерелом вітамінів А і C, а також фолієвої кислоти, калію і вітамінів В6 і К. Ці гарбузи не тільки низькокалорійні, але і корисні.
У будь-якому випадку не варто обмежуватися одним кольором сезонних фруктів і овочів. Чим різноманітнішим буде ваш раціон, тим краще для вашого здоров'я.
Джерело: ukr.media