Як швидко прочистити раковину за допомогою соди і оцту: покрокова інструкція

Рано чи пізно на кухні трапляється страшне — вода перестає йти в трубу і залишається в раковині. Означати такий поворот подій може тільки одне. Трапилося засмічення, яке варто прибрати найближчим часом, поки ситуація не стала ще гіршою. Якщо позбутися від засмічення за допомогою магазинних засобів немає можливості, варто спробувати вдатися до «народних». Благо є один перевірений часом спосіб, інформує Ukr.Media.

Отже, для того щоб пробити навіть стійке засмічення, нам знадобиться всього нічого. Слід взяти у своє розпорядження 100 мл оцтової кислоти і 100 грамів харчової соди. Оцтову кислоту можна замінити звичайним оцтом, але тоді знадобиться вже 250 мл субстанції. Процес організації прочищення гранично простий і виглядає наступним чином.

Важливо: перед початком роботи обов'язково захистіть руки рукавичками. Сода, оцет можуть виступити не тільки подразниками, а також можуть становити безпосередню небезпеку.

Інструкція виконання:

1. Спочатку берете пачку соди і насипаєте її в зливний отвір. Якщо знадобиться, за допомогою пальців проштовхуйте соду всередину, як можна глибше. Зробити треба так (по можливості), щоб сода заповнила весь внутрішній об'єм сифона.

2. Після цього повільно наливаємо у раковину оцет. Врахуйте, що, коли оцет стикнеться з содою, почнеться хімічна реакція, яка буде супроводжуватися виділенням великої кількості вуглекислого газу.

3. Зачекайте 4-5 хвилини, поки хімічна реакція не закінчиться. Тепер залишається тільки включити воду і перевірити результат. У більшості рядових випадків вистачає однієї «зарядки» стічної системи оцтом і содою. Якщо ж засмічення не було усунуте, процедуру необхідно повторити. Найчастіше, вуглекислий газ, який виділяється в результаті реакції, легко прочищає засмічення.

Примітка : якщо більша частина піни і бульбашок виходить під час реакції назад в раковину — це свідчить про те, що процес протікає неефективно і майже весь газ йде не туди, куди потрібно.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь