Розвантажувальний день на зеленому чаї: рекомендації

Підтягнуте струнке тіло — ідеальний стимул, щоб підтримувати себе в хорошій формі. Величезна кількість прекрасних жінок та представників сильної статі по всьому світу регулярно дотримуються різних дієт і практикують схуднення за допомогою розвантажувальних днів, інформує Ukr.Media.

Для багатьох людей саме останній варіант є найкращим, оскільки витримати один день обмежень набагато легше, ніж харчуватися за певною системою досить тривалий період. Більше того, застосування разового обмеження раціону дає миттєвий результат, що є прекрасним стимулом для повторення досягнення.

Популярність такого способу швидко позбавитися зайвої ваги пояснюється великою кількістю різних меню на день. Один з найбільш модних і реально дієвих методів, як схуднути швидко — розвантажувальний день на зеленому чаї. Основна перевага — помітний результат навіть при разовому експерименті. Якщо ідеться про регулярне повторення, то втрата ваги може скласти до 4-х кілограмів в місяць при щотижневому застосуванні.

Користь розвантажувальних днів на зеленому чаї

Зелений чай володіє воістину чудовими властивостями. Він є джерелом вітамінів (С, група В, РР), калію, міді, цинку, фтору. Чудово справляється з почуттям голоду, насичує тканини киснем, підвищує загальний тонус організму, сприяє поліпшенню мозкової діяльності. Вважається, що цей напій — найкращі ліки проти нудьги і безсоння.

Західні дієтологи активно використовують ще одну прекрасну властивість східного напою — здатність швидко виводити шлаки з організму. Така чистка дозволяє разом із зайвою рідиною позбавлятися від скупчення шкідливих речовин, продуктів розпаду. Особливо цеймомент актуальний для всіх міських жителів, які постійно піддаються впливу поганої екології, мало проводять часу на свіжому повітрі.

Хороший сечогінний ефект дозволяє легко позбутися від 1-1,5 кілограмів всього за одну добу. Саме з цієї причини особливо його люблять актриси, зірки шоу-бізнесу, моделі. Адже достатньо всього одного дня, щоб швидко привести себе в форму. Причому отриманий ефект зберігається приблизно тиждень, потім дієту можна повторити.

Який чай вибрати?

Звичайно, напій має прекрасний смак, чудовий аромат і приносить організму максимум користі. Тільки це все сказано про якісний зелений чай. Справжній продукт рідко коштує дуже дешево, тому для отримання хорошого результату і красивої фігури економити на придбанні сировини не варто. Краще вибирати якісне листя, що містять виключно натуральні компоненти, не піддавалося хімічній обробці. Традиційні чайні пакетики для цього мало підходять.

Багато любителів чайних дієт радять для різноманітності купувати напої з різними добавками, щоб отримувати не тільки вітаміни і заряд бадьорості, але і отримувати гастрономічне задоволення від процесу. Дієтологи рекомендують вибирати для дієти класичні збори, а смачні експерименти з ароматичними добавками залишати на інший час.

Як заварювати зелений чай?

Успішний результат експерименту багато в чому залежить від способу приготування основного інгредієнту меню. Річ у тому, що правильне заварювання може в рази посилити позитивний вплив напою, а неправильний спосіб приготування, навпаки, зовсім вбиває всі корисні властивості. Отже, як приготувати чай для розвантажувального дня.

  • Спочатку заварник потрібно обполоснути окропом. Нагріта ємність дозволить чаю краще розкрити всі грані аромату, посилить віддачу корисних речовин. Вважається, що найбільше підходить керамічний чайничок, хоча звичайний посуд теж цілком підійде. Не бажано використовувати металевий заварник, краще використовувати звичайний кухоль.

  • Листя потрібно брати в кількості 1 десертна ложка на 0,2 літра готового продукту. Причому для крупнолистових сортів це дозування трохи збільшується.

  • Вода повинна бути досить м'якою. Якщо немає можливості використовувати джерельну воду, то гарною альтернативою буде бутильована вода або ретельно відфільтрована в домашніх умовах.

  • Оптимальна температура води — не більше 85 градусів, традиційне для нашої країни використання крутого окропу є грубим порушенням правильної технології приготування зеленого чаю. На Сході кажуть, що окріп «вбиває» чудодійний напій.

  • Правильна технологія передбачає поетапне заливання гарячою водою. Найкраще доливати воду в 3 прийоми, дотримуючись 2-3-хвилинний інтервал.

  • Одну заварку можна застосовувати 2-3 рази. Причому повторне заварювання вважається ще більш корисним, ніж перше. Іноді перший крутий настій навіть спеціально зливають, щоб насолодитися суто східним варіантом якісного чаю.

Корисні поради

Дотримуватися дієтичних днів краще не рідше одного разу на тиждень, тоді ефект збережеться надовго, а весь організм знайде легкість.

Протягом дня рекомендується випити не менше 1 літри напою. Оптимальний варіант: чашка чаю кожні дві години.

При появі сильного голоду до напою можна додати трохи меду, додатково з'їсти жменю сухофруктів. Дієтологи дозволяють додати в меню зелене яблуко.

Ця стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь