Страва проста, але в ній є один секрет.
Відомий український актор і співак Андрій Данилко, який грає Вєрку Сердючку, святкує свій день народження 2 жовтня. Йому виповнилося 52 роки. Незважаючи на розголос, артист намагається тримати своє особисте життя в таємниці . І йому це досить успішно вдається. А ось про власні вподобання в кіно, музиці, одязі та їжі Данилко розповідає, однак, також не дуже охоче.
Відомий артист віддає перевагу звичайним стравам української кухні . Він любить борщ та варену курку. Не відмовиться від картоплі в мундирі та оселедця, квашеної капусти та маринованих огірків. Серед делікатесів він віддає перевагу фуа-гра, але Данилко завжди соромиться маленьких порцій цієї страви.
«Як же без борщу, справжнього борщу, з м’ясом? Тим більше, що жодні дві людини не готують його однаково – у всіх борщ різний. Картопля в мундирі, квашена капуста, мариновані огірки, оселедець – те, що в народі називають «набір алкоголіка». Звичайно, пити не обов’язково – хоча з такою «прикрасою» – чому б і ні?» – сказав Данилко.
З огляду на його любов до борщу та квашеної капусти, можна припустити, що Андрій Данилко також не відмовився б від щі. І поки це питання залишається без відповіді, пропонуємо вам приготувати цю класичну страву української кухні. Тим більше, що за вікном осінь, і вечорами хочеться насолодитися смачною гарячою стравою.
Салат з квашеної капусти
Квашена капуста надає страві особливого смаку.
Вам знадобиться:
- свинина (ребра + стегно) – 1 кг
- квашена капуста – 600-700 г
- цибуля – 1 шт.
- картопля – 3-4 шт.
- морква – 1 шт.
- коріння петрушки – 50-100 г
- вершкове масло – 50-70 г
- пшеничне борошно – 2 ст. л.
- смалець – 100 г
- часник – 1 головка
- сметана – 1 ст. л.
- петрушка та зелена цибуля
- сіль і перець
- перець горошком і лавровий лист
Як приготувати:
Почніть готувати з м'яса. Наріжте його великими шматками, покладіть у велику каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Варіть 1,5-2 години. Тим часом покладіть квашену капусту на сковороду та тушкуйте її на слабкому вогні .
Очистіть і наріжте кубиками цибулю, моркву та корінь петрушки. Покладіть їх в іншу сковороду та обсмажте на вершковому маслі . Коли овочі стануть м’якими, додайте борошно та добре перемішайте. Додайте трохи бульйону. Тушкуйте.
Очистіть картоплю та наріжте її великими шматками, додайте її в каструлю з м’ясом, коли воно майже звариться. Через 10 хвилин після закипання додайте смажену квашену капусту, а потім запечену. Добре перемішайте, посоліть.
Поки вариться капустяний суп, подрібніть смалець з часником і додайте дрібно нарізану петрушку. Вилийте суміш у каструлю зі стравою та дайте покипіти ще 5-10 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте капустяному супу трохи настоятися. Смачного!
Поради від Інформатора : для покращення смаку можна додати до запеченої страви ложку томатної пасти або свіжих помідорів. Кислотність можна відрегулювати, промивши капусту. Якщо вона занадто кисла, додайте трохи цукру. Щоб надати капустяному супу кремову текстуру, розімніть картоплю виделкою. Страва на смак гаряча, зі сметаною та свіжим хлібом.