Прекрасна їжа для осіннього ланчу
Осінні наїдки завжди запашні, апетитні та калорійні, оскільки їх готують із застосуванням сезонних овочів і фруктів, таких як гарбуз, коренеплоди, яблука та сливи. Вони додають їм чарівних мотивів, які зігрівають тіло зсередини. Наприклад, сливи є гнучким доповненням до багатьох страв, у тому числі й до м’ясних. Це дарує волю творчості.
М’ясні кульки також різнобічна страва, яку полюбляють як дорослі, так і малеча. Якщо поєднати ці два складники, вийде справжня кулінарна осіння сенсація. Можливо взяти м’ясо не куряче чи теляче, а з ягнятини. І тоді їжа засяє новими барвами. Додавши трішки пряних приправ, можна позмагатися з рестораторами, добряче нагодувавши сім’ю або приятелів. Тож берімося готувати.
Солодкі фрикадельки з ягняти зі сливами
Сливи додадуть страві солодкуватого смаку.
Вам потрібно:
- ягнятина – 500 г
- насіння фенхелю – 2 ч.л.
- часник – 2 зубчики
- сливи – 5 шт.
- яблучний оцет – 1 ст.л.
- сік лимона – 3 ст.л.
- оливкова олія
- м’ята – 3 гілочки
- червоний перець чилі – 1 шт.
- сіль – 2 ч.л.
- чорний перець – 1/2 ч.л.
Приготування:
Ягнятину промийте та пропустіть через м’ясорубку. Перекладіть отриманий фарш у посудину і додайте фенхель, подрібнений часник, чорний перець та сіль. Старанно вимішайте та сформуйте невеликі кульки.
Візьміть пательню, налийте оливкової олії та поставте на середній жар. Розкладіть фрикадельки в один шар та підсмажте з усіх боків. Поки фрикадельки смажаться, очистьте сливи від кісточок та поріжте їх на шість частин кожну.
Перекладіть сливи у пательню до фрикадельок, полийте оцтом та лимонним соком. Обережно потрусіть сковорідку, щоб перевернути м’ясні кульки. Залиште на 6-8 хвилин. Згодом посипте подрібненим перцем чилі та листочками м’яти. Можна дегустувати.
Поради від Інформатора: у фарш можливо додати розмарин, чебрець чи корицю, вони посприяють позбутися специфічного аромату м’яса. Сливи можна замінити на персики чи нектарини. Також можна додати чорнослив для більш інтенсивного аромату. Наїдок смакуватиме з відвареним рисом чи спагеті.