Багет з сюрпризом: Кацуріну і Птушкіна обдурили на Волині

Рецепт

Міша Кацурін обізвав цю їжу "смідинський багет".

Хліб розглядається як головний харчовий продукт, втілення життя, привітності та достатку. Він є резервуаром енергії, комплексних вуглеводів та вітамінів, а в Україні – глибоко шанованою реліквією, яка застосовується в ритуалах. 16 жовтня у світі відзначають Хлібний день. На честь такого свята Інформатор вирішив пригадати один з незвичайних рецептів хліба, про який згадали інфлюенсери та туристи Антон Птушкін та Міша Кацурін у своєму ютуб-проєкті.

У Волинській області в селищі Смідин, яке має давню історію – йому більше 5 століть, хліб споконвічно пекли у свинячих кишках. Він виходив більш запашним та триваліше залишався м’яким, аніж звичайний. Все через те, що тісто закладали у кишку. Міша Кацурін назвав цю їжу “смідинський багет” і зауважив, що вона має аромат ковбаси, а кірка дуже хрустка. 

“Якби я не бачив, як це робиться, я б вирішив, що це простий багет. Я б просто намазав на нього вершкове масло і з’їв би. Однак тут є щось більше – особлива кірка. Хліб пахне ковбасою. Апетитно і цікаво. Просто спробуйте”, – промовив Кацурін.

Смідинська хлібна кишка

Хліб виходить хрустким і ніжним

Хліб виходить хрустким зовні та ніжним всередині.

Що вам потрібно:

  • вода – 0,5 л
  • дріжджі – 20 г
  • борошно – 1 кг
  • сіль
  • цукор
  • свиняча кишка

Спосіб приготування:

Берете посудину та наливаєте в неї теплу воду. Додаєте дріжджі, трішки солі та цукру. Розчиняєте їх і додаєте потроху борошно. Замішуєте тісто, воно повинно зберігати форму, але не бути дуже цупким. 

Берете свинячу кишку, промиваєте її, змащуєте олією та заповнюєте тістом. Зав’язуєте кінці ниткою, кладете у лист. Ставите в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 1 годину.

Виймаєте, даєте трохи вистигнути і можна їсти. Смачного.

Рекомендації від Інформатора: цей хліб подібний до багета, тому його можна вживати з різними намазанками або просто так. Зазвичай його подають зі шкварками або шматочками сала.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь