Які 12 страв можна приготувати на Різдво 2023: рецепти

Різдво в Україні святкуватимуть 25 грудня. За традицією, приготувати треба буде 12 страв. Vgorode зібрав варіанти, що саме можна поставити на святковий стіл і вказав рецепти.

1. Кутя

Інгредієнти:

  • Пшоно (1 склянка, варене)
  • Мед (половина склянки)
  • Волоські горіхи (половина склянки)
  • Сухофрукти (родзинки, червона смородина)

Рецепт:

1. Змішайте варене пшоно з медом, горіхами та сухими фруктами.
2. Кутя готова для подачі.

2. Вареники з картоплею та грибами

Інгредієнти:

  • Тісто (за бажанням, або готове з магазину)
  • Картопля (5-6 шт.)
  • Гриби (300 г)
  • Цибуля (2 шт.)
  • Сіль, перець, масло (за смаком)

Рецепт:

1. Варимо картоплю та гриби.
2. Обсмажте цибулю та додайте до вареної картоплі та грибів.
3. Заверніть начинку в тісто та варіть вареники.

3. Карпатська Грибна Солянка

Інгредієнти:

  • Гриби (400 г)
  • Картопля (2 шт.)
  • Цибуля (2 шт.)
  • Часник (3 зубчики)
  • Сметана (половина склянки)

Рецепт:

1. Обсмажте цибулю та часник, додайте гриби.
2. Додайте кубики картоплі та варіть до м’якості.
3. Подаємо з ложкою сметани.

4. Овочевий Гуляш з Томатами

Інгредієнти:

  • Картопля (2-3 шт.)
  • Морква (2 шт.)
  • Капуста (половина голови)
  • Цибуля (1 шт.)
  • Томатна паста (2 ложки)
  • Олія (3 ложки)

Рецепт:

1. Обсмажте цибулю, додайте нарізані овочі та томатну пасту.
2. Тушкуйте під кришкою до готовності.

5. Картопелька з грибами та сиром

Інгредієнти:

  • Картопля (1 кг)
  • Гриби (300 г)
  • Сир (150 г)
  • Часник (3 зубчики)

Рецепт:

1. Наріжте картоплю, гриби та сир.
2. Змішайте з дрібно нарізаним часником, запікайте в духовці.

6. Картопляні Млинці з Квасолею та Часником

Інгредієнти:

  • Картопля (2 шт., терта)
  • Квасоля варена (1 склянка)
  • Часник (3 зубчики)
  • Сіль, перець, зелень (за смаком)

Рецепт:

1. Змішайте терту картоплю з вареною квасолею, додайте часник та спеції.
2. Смажте млинці на сковороді.

7. Овощной борщ с капустой и чесноком

Ингредиенты:

  • Свежая капуста (половина головы)
  • Свекла (1 шт.)
  • Морковь (1 шт.)
  • Лук (1 шт.)
  • Чеснок (3 зубчика)
  • Томатная паста (2 ложки)
  • Лавровый лист, соль, перец (по вкусу)

Рецепт:

1. Обжарьте лук и чеснок, добавьте нарезанные овощи и томатную пасту.
2. Варите до готовности.

8. Овочевий Струдель з Капустою та Грибами

Інгредієнти:

  • Тісто (готове або власного виготовлення)
  • Капуста (половина голови)
  • Сушені гриби (50 г, замочені у воді)
  • Цибуля (1 шт.)
  • Олія (3 ложки)

Рецепт:

1. Обсмажте цибулю та додайте нарізану капусту та гриби.
2. Заповніть тісто начинкою та запекайте в духовці.

9. Гречані Котлети з Грибами

Інгредієнти:

  • Гречка (1 склянка, варена)
  • Сушені гриби (50 г, замочені у воді)
  • Цибуля (1 шт.)
  • Сіль, перець, зелень (за смаком)

Рецепт:

1. Змішайте гречку з відвареними грибами та цибулею.
2. Сформуйте котлети та смажте на сковороді.

10. Компот із Сухофруктів та Прянощів

Інгредієнти:

  • Сухофрукти (яблука, груші, абрикоси – 1 склянка)
  • Цукор (половина склянки)
  • Вода (2 л)
  • Кориця, гвоздика (за смаком)

Рецепт:

1. Замочте сухофрукти у воді.
2. Додайте цукор та прянощі, варіть компот.

11. Медовий Яблучний Глінтвейн

Інгредієнти:

  • Яблука (3 шт.)
  • Мед (2 ложки)
  • Чорний чай (2 ч. ложки)
  • Кориця (1 паличка)
  • Червоне вино (1 пляшка)

Рецепт:
1. Запарте чай в 1 літрі води.
2. Додайте нарізані яблука, мед, корицю та вино.
3. Підігрівайте до температури близької до кипіння, але не кип’ятіть.

12. Лимонно-М’ятний Сорбет

Інгредієнти:

  • Лимони (4 шт.)
  • Цукор (1 склянка)
  • Вода (1 склянка)
  • Свіжа м’ята (половина склянки)

Рецепт:

1. Висідати сік з лимонів, змішати з цукром і водою.
2. Заморозити, регулярно перемішуючи.
3. Подаємо зі свіжою м’ятою.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...