Різдво в Україні святкуватимуть 25 грудня. За традицією, приготувати треба буде 12 страв. Vgorode зібрав варіанти, що саме можна поставити на святковий стіл і вказав рецепти.
1. Кутя
Інгредієнти:
- Пшоно (1 склянка, варене)
- Мед (половина склянки)
- Волоські горіхи (половина склянки)
- Сухофрукти (родзинки, червона смородина)
Рецепт:
1. Змішайте варене пшоно з медом, горіхами та сухими фруктами.
2. Кутя готова для подачі.
2. Вареники з картоплею та грибами
Інгредієнти:
- Тісто (за бажанням, або готове з магазину)
- Картопля (5-6 шт.)
- Гриби (300 г)
- Цибуля (2 шт.)
- Сіль, перець, масло (за смаком)
Рецепт:
1. Варимо картоплю та гриби.
2. Обсмажте цибулю та додайте до вареної картоплі та грибів.
3. Заверніть начинку в тісто та варіть вареники.
3. Карпатська Грибна Солянка
Інгредієнти:
- Гриби (400 г)
- Картопля (2 шт.)
- Цибуля (2 шт.)
- Часник (3 зубчики)
- Сметана (половина склянки)
Рецепт:
1. Обсмажте цибулю та часник, додайте гриби.
2. Додайте кубики картоплі та варіть до м’якості.
3. Подаємо з ложкою сметани.
4. Овочевий Гуляш з Томатами
Інгредієнти:
- Картопля (2-3 шт.)
- Морква (2 шт.)
- Капуста (половина голови)
- Цибуля (1 шт.)
- Томатна паста (2 ложки)
- Олія (3 ложки)
Рецепт:
1. Обсмажте цибулю, додайте нарізані овочі та томатну пасту.
2. Тушкуйте під кришкою до готовності.
5. Картопелька з грибами та сиром
Інгредієнти:
- Картопля (1 кг)
- Гриби (300 г)
- Сир (150 г)
- Часник (3 зубчики)
Рецепт:
1. Наріжте картоплю, гриби та сир.
2. Змішайте з дрібно нарізаним часником, запікайте в духовці.
6. Картопляні Млинці з Квасолею та Часником
Інгредієнти:
- Картопля (2 шт., терта)
- Квасоля варена (1 склянка)
- Часник (3 зубчики)
- Сіль, перець, зелень (за смаком)
Рецепт:
1. Змішайте терту картоплю з вареною квасолею, додайте часник та спеції.
2. Смажте млинці на сковороді.
7. Овощной борщ с капустой и чесноком
Ингредиенты:
- Свежая капуста (половина головы)
- Свекла (1 шт.)
- Морковь (1 шт.)
- Лук (1 шт.)
- Чеснок (3 зубчика)
- Томатная паста (2 ложки)
- Лавровый лист, соль, перец (по вкусу)
Рецепт:
1. Обжарьте лук и чеснок, добавьте нарезанные овощи и томатную пасту.
2. Варите до готовности.
8. Овочевий Струдель з Капустою та Грибами
Інгредієнти:
- Тісто (готове або власного виготовлення)
- Капуста (половина голови)
- Сушені гриби (50 г, замочені у воді)
- Цибуля (1 шт.)
- Олія (3 ложки)
Рецепт:
1. Обсмажте цибулю та додайте нарізану капусту та гриби.
2. Заповніть тісто начинкою та запекайте в духовці.
9. Гречані Котлети з Грибами
Інгредієнти:
- Гречка (1 склянка, варена)
- Сушені гриби (50 г, замочені у воді)
- Цибуля (1 шт.)
- Сіль, перець, зелень (за смаком)
Рецепт:
1. Змішайте гречку з відвареними грибами та цибулею.
2. Сформуйте котлети та смажте на сковороді.
10. Компот із Сухофруктів та Прянощів
Інгредієнти:
- Сухофрукти (яблука, груші, абрикоси – 1 склянка)
- Цукор (половина склянки)
- Вода (2 л)
- Кориця, гвоздика (за смаком)
Рецепт:
1. Замочте сухофрукти у воді.
2. Додайте цукор та прянощі, варіть компот.
11. Медовий Яблучний Глінтвейн
Інгредієнти:
- Яблука (3 шт.)
- Мед (2 ложки)
- Чорний чай (2 ч. ложки)
- Кориця (1 паличка)
- Червоне вино (1 пляшка)
Рецепт:
1. Запарте чай в 1 літрі води.
2. Додайте нарізані яблука, мед, корицю та вино.
3. Підігрівайте до температури близької до кипіння, але не кип’ятіть.
12. Лимонно-М’ятний Сорбет
Інгредієнти:
- Лимони (4 шт.)
- Цукор (1 склянка)
- Вода (1 склянка)
- Свіжа м’ята (половина склянки)
Рецепт:
1. Висідати сік з лимонів, змішати з цукром і водою.
2. Заморозити, регулярно перемішуючи.
3. Подаємо зі свіжою м’ятою.
Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram: