Категорія Медицина та здоров’я

Медицина та здоров’я

Ось що буде з вашим організмом якщо будете їсти чорнослив кожен день

Солодкий і тягучий чорнослив не лише володіє неповторним смаком, але і позитивно впливає на організм. Сушена слива впливає на міцність кісток, імунітет, здоров'я шлунково-кишкового тракту і багато іншого. Розбираємося, у чому користь продукту, інформує Ukr.Media. Що міститься в чорносливі Плід…

Доступні способи вбити бактерії в роті, які призводять до поганого запаху

Пропонуємо вам 7 простих способів боротьби з неприємним запахом з рота, використовуючи засоби та продукти, які, напевно, є у вас вдома. Люди щороку витрачають шалені гроші на засоби для гігієни порожнини рота (наприклад, освіжувачі, ополіскувачі, зубні пасти тощо), щоб побороти…

Про це мало хто знає: Чому зубну щітку треба зберігати лише вертикально

Почистивши зуби, багато людей просто залишають зубну щітку на раковині або на поличці. Інструмент опиняється у горизонтальному положенні, в чому власники пристосування зазвичай не бачать нічого страшного. Однак класти щітку так все ж таки не варто, інформує Ukr.Media. Річ у…

Дієтологи пояснили, з чим можна їсти кисломолочний сир і чому не можна з цукром

Сир багатий на білки, жири, мінерали, вітаміни, макро- і мікроелементи. Але його користь багато в чому залежить від того, з чим поєднувати цей продукт. Про це повідомили лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. Вони зазначили, що особам, старшим за 50 років, сир краще…

Харчування по долоні: яким повинен бути розмір порції для жінки

Якщо на тарілці забагато їжі, зупинитися буває важко. Щоб не було спокуси, навчимося визначати оптимальний розмір порції без прорахунків і кухонних ваг, інформує Ukr.Media. Зважувати їжу перед тим, як покласти її на тарілку, не доведеться. І рахувати калорії — теж.…

Про здоров’я: причини пітливості рук

Підвищене потовиділення або гіпергідроз буває загальним і локальним, наприклад, постійно потіють лише руки. Це явище супроводжується мокрими і холодними долонями і з ним, хоча б раз у житті стикався кожен. Але якщо проблема набула постійний характер, то причини можуть бути…

Клітковина у раціоні: що важливо знати

Що таке клітковина? Клітковина — це полісахариди, що є структурною частиною рослини, його кліткою. Якщо розглянути таку клітину під мікроскопом, будуть видні довгі нитки, що заповнюють простір клітини — волокна. Тому, клітковину називають також харчових рослинним волокном. Оскільки існують різні…

Офтальмологи дослідили, що темний шоколад покращує зір і перешкоджає виникненню глаукоми

За поточними оцінками ВООЗ, майже 1,5 мільйона населення землі страждає від різних очних захворювань. Кількість короткозорих серед дітей і дорослих невпинно зростає з 50-х років минулого століття. Вчені звинувачують в цьому не тільки напружену ситуацію в соціумі, збільшення навантаження на…

О котрій годині потрібно снідати, щоб знизити ризик хвороб серця

Ранні сніданки та вечері знижують ризик розвитку інфарктів та інсультів. Таких висновків дійшли співробітники організації IRAE, автори дослідження NutriNet-Sante, інформує Ukr.Media. Вчені проаналізували дані понад 100 тисяч учасників (переважно жінок), щоб знайти зв'язок між харчовими звичками і серцево-судинними захворюваннями. Для…

Ніколи не поєднуйте кефір із такими продуктами: запам’ятайте раз і назавжди

Кефір вважається найкориснішим продуктом харчування, але, як спеціально зазначають лікарі, вживати його слід правильно. За їхніми словами, сусідство кефіру з деякими продуктами цілком здатне зіпсувати самопочуття, інформує Ukr.Media. Любителям кефіру потрібно пам'ятати, що несумісність продуктів спричиняє розлад травлення, який може…