Влітку діти і дорослі з нетерпінням чекають на сезон кавунів та динь. Деякі люди настільки сильно полюбляють ці плоди, що можуть з'їсти, наприклад, цілий кавун одразу. Чому це небезпечно?
Незважаючи на те що у баштанних багато вітамінів, а кавун використовують як натуральний сечогінний засіб, велика кількість м'якоті, яка вжита одразу, може бути небезпечною для вашого здоров'я, інформує Ukr.Media.
Лікарі радять вживати дорослим 200-300 грамів кавуна за один прийом їжі. Зазвичай людина може з'їсти від 200 до 1500 грамів плоду. Медики не радять зловживати кавуном тим, хто страждає на сечокам'яну хворобу, панкреатит, гастрит. Не рекомендується захоплюватися вживанням кавунів людям з цукровим діабетом, схильністю до діареї.
Річ у тім, що у кавуні дуже багато глюкози і води. Перша швидко всмоктується у кров і підвищує рівень цукру, а велика кількість води може вимити з організму усі корисні речовини.
З'ївши велику кількість кавуна, ви відчуєте насичення. Однак воно викликане не корисними речовинами, а об'ємом води. Навіть серйозна порція плоду не зможе заповнити запаси витраченої енергії, адже його калорійність становить лише 38 ккал на 100 грамів.
М'якуш розтягне стінки шлунку і заподіє дискомфорт іншим органам. Це може серйозно порушити їх роботу і викликати хворобливі відчуття. До неприємних симптомів зараховують задишку, прискорене серцебиття і слабкість.
Крім того, харчові волокна у кавуні активізують роботу кишківника. У результаті відбуваються газоутворення, здуття і діарея.
Джерело: ukr.media