Мисливські ковбаски – це затребуваний перекус та складник великої кількості страв. УНН презентує п’ять варіацій рецептів: азу по-татарськи, легкий весняний салат, а-ля плов, паста в вершково-сирному дипі, теплий салат.

Мисливські ковбаски вважаються одним з найулюбленіших видів швидкого харчування на будь-який випадок: вдома, в офісі, під час подорожі або турпоходу. Крім того, що вони дуже апетитні самі по собі, вони є складовою багатьох оригінальних страв.
І сьогодні УНН поділиться інформацією про деякі з них.
Запечене азу по-татарськи з мисливськими ковбасками

Інгредієнти
- 1 кг картопля;
- 1 шт. болгарський перець (великий, насичений);
- 1 шт. цибуля біла;
- 500 г печериці;
- 500 г мисливські ковбаски;
- 1 шт. морквина;
- за смаком сіль;
- за смаком перець;
- за смаком паприка;
- за смаком приправа для картоплі;
- 2-3 ст. л. олія;
- 2 ст. л. соєвий соус (можна замінити на кетчуп або домашню аджику, для більшої автентичності)
Приготування
- Звільнити овочі від шкірки. Картоплю, перець та гриби порізати великими шматками. Цибулю та моркву нарізати півкільцями.
- Ковбаски нарізати довгастими частинами. У великій мисці поєднати всі овочі, ковбаски, прянощі, олію, соєвий соус, кетчуп та аджику.
- Розкласти у форму для запікання. Запікати при 200°C 40-50 хвилин, двічі перемішати в процесі приготування.
Легкий весняний салат з квасолею і мисливськими ковбасками

Інгредієнти
- 6 штук довгих мисливських ковбасок;
- 1 великий свіжий огірок;
- 1 б. біла консервована квасоля;
- 1 середня цибулина;
- 1 уп. майонезу;
- за смаком сіль і перець
Приготування
- Нарізати ковбаски кружальцями, до них додати порізаний кубиками огірок та цибулю.
- Злити воду з квасолі і викласти до інших складників. За бажанням можливо ще додати яблуко, воно додає смаку.
- Підсолити, поперчити і старанно перемішати з майонезом.
А-ля плов з мисливськими ковбасками

Інгредієнти
- 300 г рис;
- 300-500 г мисливських ковбасок;
- 1 велика цибулина;
- 1 велика морквина;
- 2-3 зубчики часнику;
- олія для підсмажування;
- за смаком спеції до плову або інші на ваш вибір, сіль, перець, лавровий лист, сухий гострий перець, соєвий соус;
- вода.
Приготування
- Цибулю нарізати кубиками, моркву кружальцями. Нарізати невеликими шматочками мисливські ковбаски, почистити часник.
- Підсмажити в глибокій пательні цибулю, через декілька хвилин додати порізану моркву. Смажити разом хвилин п’ять. Потім додати мисливські ковбаски, трохи обсмажити, додаємо спеції та сіль. Насипати промитий рис, трохи розрівнюємо поверхню.
- Налити гарячої води приблизно на 1 см вище від рису. Після закипання зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і готувати приблизно 30 хвилин до готовності. Вимкнути вогонь, втерти в гарячий рис часник, добре перемішати, накрити паперовим рушником, зверху покласти кришку і так дати постояти ще хвилин 15-20.
- Рушник вбере в себе зайву вологу і конденсат і тоді рис буде смачним і розсипчастим. Перед засипанням рису можна додати 1 ст л соєвого соусу для кольору.
Паста у вершково-сирному соусі з мисливськими ковбасками

Інгредієнти
- 3-4 довгих мисливських ковбаски;
- 1 плавлений сирок добротної якості;
- 180 мл вершків (у мене 10 відсотків і більш насичених не потрібно);
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 2 л води для макаронів (всю воду не зливати);
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 1 уп. спагеті 500 г (у мене твердих сортів);
- 2 ч. л. солі або за смаком;
- 1/2 ч. л. чорного перцю;
- 1 ч. л. приправи до м’яса.
Приготування
- Поставити варитися макарони у підсоленій воді. На пательні з оливковою олією покласти часник, потім цибулю, далі подрібнені ковбаски.
- Коли ковбаски підсмажилися, додати вершки, трохи потримати на невеликому вогні. Додати шматочки плавленого сиру і дати йому розтанути.
- Варені спагеті викласти в пательню з соусом. Додати трохи води в якій вони варилися, спеції та довести до бажаного смаку і консистенції.
Гарячий салат з мисливськими ковбасками

Інгредієнти
- 1 порція;
- 150 г картоплі(відварити у “шкірці”);
- 50 г цвітної капусти;
- 30 г солодкого перцю;
- 25 г цибулі порей;
- 70 г мисливських ковбасок;
- 30 г маринованих огірків;
- 1 куряче яйце (зварити);
- 20 г гірчиці;
- 30 мл соєвого соусу;
- 50 мл рослинної олії;
- 1 зубчик часнику;
- за смаком сіль, цукор;
- цибуля зелена (для прикраси).
Приготування
- Підсмажити цвітну капусту на рослинній олії приблизно 3-4 хвилини. Додати нарізану картоплю в “мундирі”. Підсмажити 2-3 хвилини.
- Додати болгарський перець та цибулю порей. Підсмажити 3-4 хвилини.
- Додати мисливські ковбаски, маринований огірок, зварені курячі яйця та часник. Заправити салат соєвим соусом, гірчицею та цукром. Протушкувати 3-4 хвилини. Готову страву посипати зеленою цибулею.




