П’ятірка апетитних та корисних страв з ковбасками для мисливців

Мисливські ковбаски – це затребуваний перекус та складник великої кількості страв. УНН презентує п’ять варіацій рецептів: азу по-татарськи, легкий весняний салат, а-ля плов, паста в вершково-сирному дипі, теплий салат.

П'ять неймовірно смачних і поживних рецептів з мисливськими ковбасками

Мисливські ковбаски вважаються одним з найулюбленіших видів швидкого харчування на будь-який випадок: вдома, в офісі, під час подорожі або турпоходу. Крім того, що вони дуже апетитні самі по собі, вони є складовою багатьох оригінальних страв.

І сьогодні УНН поділиться інформацією про деякі з них.

Запечене азу по-татарськи з мисливськими ковбасками

Інгредієнти

  • 1 кг картопля;
    • 1 шт. болгарський перець (великий, насичений);
      • 1 шт. цибуля біла;
        • 500 г печериці;
          • 500 г мисливські ковбаски;
            • 1 шт. морквина;
              • за смаком сіль;
                • за смаком перець;
                  • за смаком паприка;
                    • за смаком приправа для картоплі;
                      • 2-3 ст. л. олія;
                        • 2 ст. л. соєвий соус (можна замінити на кетчуп або домашню аджику, для більшої автентичності)

                          Приготування

                          1. Звільнити овочі від шкірки. Картоплю, перець та гриби порізати великими шматками. Цибулю та моркву нарізати півкільцями.
                            1. Ковбаски нарізати довгастими частинами. У великій мисці поєднати всі овочі, ковбаски, прянощі, олію, соєвий соус, кетчуп та аджику.
                              1. Розкласти у форму для запікання. Запікати при 200°C 40-50 хвилин, двічі перемішати в процесі приготування.

                                Легкий весняний салат з квасолею і мисливськими ковбасками

                                Інгредієнти

                                • 6 штук довгих мисливських ковбасок;
                                  • 1 великий свіжий огірок;
                                    • 1 б. біла консервована квасоля;
                                      • 1 середня цибулина;
                                        • 1 уп. майонезу;
                                          • за смаком сіль і перець

                                            Приготування

                                            1. Нарізати ковбаски кружальцями, до них додати порізаний кубиками огірок та цибулю.
                                              1. Злити воду з квасолі і викласти до інших складників. За бажанням можливо ще додати яблуко, воно додає смаку.
                                                1. Підсолити, поперчити і старанно перемішати з майонезом.

                                                  А-ля плов з мисливськими ковбасками

                                                  Інгредієнти

                                                  • 300 г рис;
                                                    • 300-500 г мисливських ковбасок;
                                                      • 1 велика цибулина;
                                                        • 1 велика морквина;
                                                          • 2-3 зубчики часнику;
                                                            • олія для підсмажування;
                                                              • за смаком спеції до плову або інші на ваш вибір, сіль, перець, лавровий лист, сухий гострий перець, соєвий соус;
                                                                • вода.

                                                                  Приготування

                                                                  1. Цибулю нарізати кубиками, моркву кружальцями. Нарізати невеликими шматочками мисливські ковбаски, почистити часник.
                                                                    1. Підсмажити в глибокій пательні цибулю, через декілька хвилин додати порізану моркву. Смажити разом хвилин п’ять. Потім додати мисливські ковбаски, трохи обсмажити, додаємо спеції та сіль. Насипати промитий рис, трохи розрівнюємо поверхню.
                                                                      1. Налити гарячої води приблизно на 1 см вище від рису. Після закипання зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і готувати приблизно 30 хвилин до готовності. Вимкнути вогонь, втерти в гарячий рис часник, добре перемішати, накрити паперовим рушником, зверху покласти кришку і так дати постояти ще хвилин 15-20.
                                                                        1. Рушник вбере в себе зайву вологу і конденсат і тоді рис буде смачним і розсипчастим. Перед засипанням рису можна додати 1 ст л соєвого соусу для кольору.

                                                                          Паста у вершково-сирному соусі з мисливськими ковбасками

                                                                          Інгредієнти

                                                                          • 3-4 довгих мисливських ковбаски;
                                                                            • 1 плавлений сирок добротної якості;
                                                                              • 180 мл вершків (у мене 10 відсотків і більш насичених не потрібно);
                                                                                • 1 ст. л. оливкової олії;
                                                                                  • 2 л води для макаронів (всю воду не зливати);
                                                                                    • 2-3 зубчики часнику;
                                                                                      • 1 цибулина;
                                                                                        • 1 уп. спагеті 500 г (у мене твердих сортів);
                                                                                          • 2 ч. л. солі або за смаком;
                                                                                            • 1/2 ч. л. чорного перцю;
                                                                                              • 1 ч. л. приправи до м’яса.

                                                                                                Приготування

                                                                                                1. Поставити варитися макарони у підсоленій воді. На пательні з оливковою олією покласти часник, потім цибулю, далі подрібнені ковбаски.
                                                                                                  1. Коли ковбаски підсмажилися, додати вершки, трохи потримати на невеликому вогні. Додати шматочки плавленого сиру і дати йому розтанути.
                                                                                                    1. Варені спагеті викласти в пательню з соусом. Додати трохи води в якій вони варилися, спеції та довести до бажаного смаку і консистенції.

                                                                                                      Гарячий салат з мисливськими ковбасками

                                                                                                      Інгредієнти

                                                                                                      • 1 порція;
                                                                                                        • 150 г картоплі(відварити у “шкірці”);
                                                                                                          • 50 г цвітної капусти;
                                                                                                            • 30 г солодкого перцю;
                                                                                                              • 25 г цибулі порей;
                                                                                                                • 70 г мисливських ковбасок;
                                                                                                                  • 30 г маринованих огірків;
                                                                                                                    • 1 куряче яйце (зварити);
                                                                                                                      • 20 г гірчиці;
                                                                                                                        • 30 мл соєвого соусу;
                                                                                                                          • 50 мл рослинної олії;
                                                                                                                            • 1 зубчик часнику;
                                                                                                                              • за смаком сіль, цукор;
                                                                                                                                • цибуля зелена (для прикраси).

                                                                                                                                  Приготування

                                                                                                                                  1. Підсмажити цвітну капусту на рослинній олії приблизно 3-4 хвилини. Додати нарізану картоплю в “мундирі”. Підсмажити 2-3 хвилини.
                                                                                                                                    1. Додати болгарський перець та цибулю порей. Підсмажити 3-4 хвилини.
                                                                                                                                      1. Додати мисливські ковбаски, маринований огірок, зварені курячі яйця та часник. Заправити салат соєвим соусом, гірчицею та цукром. Протушкувати 3-4 хвилини. Готову страву посипати зеленою цибулею.

                                                                                                                                        Джерело

                                                                                                                                        No votes yet.
                                                                                                                                        Please wait...

                                                                                                                                        Залишити відповідь