
Ласощі ідеально поєднується з вершковим десертом
Українська акторка, письменниця і танцівниця Олена Курта, знана завдяки ролі Дарини Петрівни в українському телесеріалі “Школа”, 14 жовтня святкує свій 44-й день народження. Вона надзвичайно креативна та обдарована поетичним талантом, має емоційну стійкість, що відображається в образах персонажів. Також Олена відчуває велику прихильність до України, яку передає у віршованих рядках. Однак свої поезії вона не оприлюднює, а зберігає для близьких та колег.
Однією з пристрастей акторки є гастрономія. Захоплення випічкою та створенням кулінарних витворів мистецтва Олена Курта відчула близько п’яти років тому. За цей час вона перепробувала чимало рецептів і страв, найулюбленішим є французький пиріг. Акторка готує його з карамелізованими яблуками та сервірує з порцією морозива. Спробуймо зготувати цю популярну випічку за рецептом української акторки, тим паче, що сезон духмяних осінніх яблук у самому розпалі.
Французький тарт з яблуками від Олени Курти

Ароматний пиріг з неймовірним ароматом.
Вам потрібно:
Для пісочного тіста:
- маргарин або масло вершкове – 120 г
- яйце куряче – 1 шт.
- цукор – 0,5 склянки
- борошно – 1,5 склянки
Для начинки:
- яблука – 7-8 шт
- цукор – 3 ст.л .
- ванільний цукор – 15 г
- масло вершкове – 50 г
Інструкція приготування:
Підготовку починайте з пісочного тіста. Візьміть глибоку миску та покладіть у неї підтоплений маргарин або масло, подрібніть його ножем на частинки і з’єднайте з борошном. Перетріть руками до вигляду дрібної сипучої маси.
В іншій ємності з’єднайте яйце та цукор. Розмішайте вінчиком. Перелийте суміш до крихти і замісіть тісто. Загорніть його у плівку, помістіть у холодильник на 30 хвилин. У цей час займіться начинкою.
Яблука вимийте, обчистіть від шкірки та наріжте на невеличкі скибочки. Візьміть сковорідку і поставте її на плиту, додавши вершкове масло та цукор. Викладіть яблука. Смажте до появи золотистого відтінку на помірному вогні. Яблука повинні залишитись цілими і не перетворитись на кашу.
Поки яблука охолоджуються, візьміть форму для запікання та вийміть тісто. Сформуйте основу з бортиками та зробіть проколи виделкою. Розкладіть яблука. Поставте тарт у духову шафу, розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин. Вийміть і дайте трохи відпочити. Можна посипати цукровою пудрою перед подачею.
Рекомендації від Інформатора: щоб надати тарту більше запаху, додайте приправи, такі як запашна кориця чи імбир, також можна терту шкірку апельсина або лимона. Обирайте цупкі, хрусткі, солодкі сорти яблук, котрі не втрачають форму при випіканні. Аби яблука не потемніли, перед готуванням скропіть їх лимонним соком.




