Без випікання: рецепт славнозвісних батончиків Нанаїмо власноруч

Рецепт

У цих цукерках чудово комбінуються аромати арахісу, кокосової тріски та сметани.

У світі є величезна кількість ласощів, які різняться за своїми типами, культурними особливостями та інгредієнтами. Практично в кожній країні є свої фірмові солодощі. Канада також не стала винятком. Ніжні тістечка з надзвичайно запашним кремом дістали назву “Нанаймо” на честь одного з канадських містечок.

Канадці з великою повагою ставляться до цих ласощів, вони є невід’ємною частиною дитячих святкувань та весільних банкетів. Їх готують без випікання, тому впоратися зможе навіть кулінар-початківець. Потрібно тільки прагнення та декілька доволі простих складових. І такі солодощі можна виготовити разом з дітьми, цікаво та з користю проводячи час. Тим більше, що вони стають все більш популярними у світі.

Батончики “Нанаймо”

Неймовірно смачний десерт, який можна приготувати вдома

Неймовірно смачний десерт, який можна приготувати вдома.

Вам знадобиться:

Для основи:

  • грецькі горіхи – 75 г
  • кокосова стружка – 75 г
  • звичайне печиво – 225 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 50 г
  • какао-порошок – 30 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль

Для крему:

  • вершкове масло – 80 г
  • цукрова пудра – 160 г
  • порошок крему для заварювання – 3 ст.л.
  • молоко – 2 ст.л.
  • сіль

Для начинки:

  • чорний шоколад – 120 г
  • вершкове масло – 2 ст.л.
  • мускатний горіх

Спосіб приготування:

Підсмажте горіхи на сухій сковороді, періодично помішуючи, дайте їм охолонути і розмеліть у блендері до стану дрібної крихти. Далі підсмажте кокосову стружку. Вона повинна стати золотистого відтінку. Подрібніть печиво у блендері.

Вершкове масло і цукор перекладіть у миску і підігрійте на водяній бані, час від часу розмішуючи. Коли масло розтопиться, додайте до нього печиво, горіхи та кокосову стружку, старанно розмішайте. Додайте какао, щіпку солі і яйце, розмішайте. Повинна вийти суміш, яка нагадує тісто.

Візьміть квадратну форму для випікання, вистеліть її пергаментом і сформуйте пласт з отриманої суміші. Ретельно його утрамбуйте і поставте форму в морозильну камеру на 10 хвилин. У той час у мисці розкладіть м’яке масло і додаєте цукрову пудру, збийте міксером. В окремій посудині змішайте молоко і порошок крему, збийте, потроху додаючи масло. Має вийти однорідний пишний крем.

Вийміть форму з морозильної камери і викладіть на застиглий пласт шар крему. Накрийте кришкою чи харчовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше на одну годину. У той час розтопіть шоколад і додайте в нього мускатний горіх та вершкове масло. Ретельно розмішайте. Вийміть форму з холодильника, вилийте шоколад поверх крему так, щоб шар був рівним. Поставте у холодильник ще на 20 хвилин.

Потім дістаньте, розріжте на частини. Для зручності змочуйте ніж у гарячій воді. Можна насолоджуватися! Батончики “Нанаймо” можна зберігати у холодильнику в закритому контейнері до п’яти днів.

Поради від Інформатора: замість грецьких горіхів можна застосувати лісові горіхи, кеш’ю чи мигдаль. Також можна додати ваніль для тонкого аромату, а в кремі замість молока використати вершки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь