
Чудова заміна звичним пиріжкам.
Відома українська виконавиця, неодноразова тріумфаторка вокальних змагань та фестивалів, Марина Одольська 25 листопада відзначає свій день народження – їй виповнюється 50 років. Вона є знаменитістю, що засяяла з “Території А”. В останні роки артистична діяльність співачки зазнала змін, а з початку широкомасштабного вторгнення РФ Марина Одольська зосередилася на волонтерській діяльності.
Марина Одольська ростить чотирьох дітей. Вона старається дотримуватися здорового способу життя, регулярно займається спортом і слідкує за збалансованим харчуванням. Віддає перевагу стравам з овочів, навіть пиріжки випікає за індивідуальним рецептом. Вони виходять більш дієтичними, ніж класичні, а ще дуже апетитні. Саме завдяки цим пиріжкам діти співачки вподобали броколі.
Рецепт пиріжків досить нескладний, тому спробуймо їх зготувати. До того ж, перелік компонентів цілком економний, а результат – чудовий.
Пиріжки з броколі та помідорами від Марини Одольської

Пиріжки ароматні та соковиті
Вам буде потрібно:
Тісто
- борошно житнє – 2 склянки
- борошно пшеничне – 1 склянки
- розпушувач – 10 г
- яйця – 1 шт.
- цукор – 1,5 ст. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- вода – 150 мл
Начинка
- помідори – 400 г
- броколі – 350 г
- волоські горіхи – 1/2 склянки
Соус
- яйця – 2 шт.
- йогурт натуральний – 250 г
- молоко – 50 мл
- сир твердий – 75 г
- сіль та перець
Порядок приготування:
Візьміть глибоку миску і змішайте у ній житнє борошно з розпушувачем. Додайте воду, яйце, сіль, цукор. Старанно перемішайте. Потім поступово додайте пшеничне борошно і замісіть тісто. Оберніть його харчовою плівкою і залиште на декілька годин.
В цей час очистіть помідори від шкірки та зернят, наріжте невеликими шматочками та розділіть броколі на невеличкі суцвіття. Горіхи підсмажте на сковорідці і подрібніть. Для соусу використайте натуральний йогурт і викладіть його в миску, додайте яйця, молоко, сіль, перець і тертий сир. Добре перемішайте.
Почніть формувати пиріжки. Розділіть тісто на шматочки і розкатайте у тонкий шар. Зробіть з нього формочки для начинки та викладіть на лист, заздалегідь застелений пергаментом. Всередину цих “формочок” викладіть броколі, помідори та підсмажені горіхи і залийте соусом. Поставте у розігріту до 180 ̊С піч на 30 хвилин.
Коли пиріжки спечуться, вийміть їх з печі та посипте натертим сиром. Поставте у піч ще на 5 хвилин, щоб утворилася хрустка сирна скоринка.
Рекомендації від Інформатора: ці пиріжки можна формувати як невеликі порційні, так і на цілий лист. Для покращення смаку можливо додати запашні приправи – базилік, орегано, тім’ян або розмарин. Також підсмажена цибуля і подрібнений часник додадуть виразний смаковий акцент.




