Кухарі виступили проти Клопотенко, бо скоро Новий рік

Ольга Мартиновська, Євген Клопотенко

Ольга Мартиновська заступилася за Олів'є та розкритикувала позицію Клопотенка.

Одна із суддів «МастерШефа» Ольга Мартиновська вступила в суперечку з Євгеном Клопотенком. Вона вирішила захистити класичні святкові радянські страви – «Олів'є» та «Оселедець під шубою». Ольга пояснила, чому Євген закликає від них відмовитися і чому цього не варто робити. Про це вона розповіла в інтерв'ю на YouTube-каналі LIGA Life.

Я на боці Ярославського.

Мартиновська підтримала Ярославського у суперечці з Клопотенко

Мартиновська підтримувала Ярославського в його суперечці з Клопотенком.

Клопотенко неодноразово висловлював свою позицію, що нам слід відмовитися від таких салатів, як «Олів'є», «Оселедець під шубою» чи «Мімоза», бо все це спадщина від Радянського Союзу. А що ще гірше, вони досі асоціюються зі святами в нашій країні. Свого часу в цю суперечку втрутився інший шеф-кухар, один із суддів «МастерШефа» Володимир Ярославський. Він проти категоричності свого колеги та вважає, що для багатьох ці страви вже стали смаком дитинства, від якого не варто відмовлятися.

«Я на боці Вовчика Ярославського в цьому питанні. Нам не потрібно відмовлятися від супів, бо за радянських часів ми цю гидоту не їли. І «Олів’є» чи «Шубу» ми не запозичували і нам їх не нав’язували. Так склалося територіально та історично, що ми їх готували, бо ми їх створювали і ми їх їли.

Більше того, нам це подобалося і подобається, і тому для мене тут немає жодного конфлікту з точки зору гастрономічної дипломатії чи гастрономічних інтересів. Наші батьки та дідусі з бабусями жили в СРСР. Вони їли це і дарували нам з любов’ю та абсолютно щиро. Вони прищепили нам цей смак, і в цьому смаку немає жодної протилежності», – каже Мартиновська.

Бажання відмовитися від радянських салатів, на її думку, виникає суто на психологічному рівні, коли не хочеться мати нічого спільного з ворогом.

«Я просто принципово не хочу мати нічого спільного з цими людьми . І на цьому етапі, коли є тригер, що я їм цей «Олів’є» в новорічну ніч, і вони роблять те саме одночасно, я не хочу бачити цю страву на столі. Я хочу, щоб все було інакше. Просто біль зараз настільки сильний, що від цього міг би постраждати цей Олів’є чи оселедець під шубою».

Але якщо це справді дитячий смак, мій тато любить раз на рік сісти і з'їсти олів'є, то чому б і ні? Ми готуємо його з власних продуктів. Олів'є не винен. Тому, якщо хтось хоче, то готуйте та їжте без докорів сумління. Є речі, які впливають більше. Коли це тебе спрацьовує – не їж, не замовляй, не думай про це», – вважає Ольга.

Для моєї доньки Олів'є не буде смаком дитинства

Клопотенко та ведуча вважають, що рецепти цих страв просто зникнуть у майбутньому, оскільки тренд на здоровіше харчування посилюється. У нового покоління на столах більше немає майонезних салатів чи ковбас.

«Подивіться, скільки людей зараз готують «Олів’є» з беконом або індичкою, або солоною рибою. І майже кожна господиня готує домашній майонез. У домашньому майонезі немає стабілізаторів, а відповідно, нічого поганого. Це та сама олія, якою ви заправляєте корисний салат. Питання лише в кількості, мірі та начинці. Ми кладемо туди варену моркву та картоплю.

Це не такий вже й гидкий салат, який відкладеш, якщо з'їси цілу каструлю. Туди вже не кладуть ковбасу, беруть хороше м'ясо. Ми рухаємося в дуже хорошому напрямку. У нас розвивається культура харчування. Тому моя донька Віра більше не їсть олів'є, і це не буде смак її дитинства », – переконана Мартиновська.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь