Шкода, що українці не зметикували раніше: в Індії продемонстрували, що можна зробити з гарбузом

Рецепт

Чудова вегетаріанська страва, котра стане вашою улюбленою.

Індійська кухня відома дивовижними поєднаннями приправ, що додають стравам насиченого смаку і запаху. Велика кількість індійців дотримуються вегетаріанства, тому в їхній кухні безліч страв на базі рису, бобів, овочів і сирів. Зараз сезон гарбуза, тому цей овоч стає головним інгредієнтом багатьох страв. Наприклад, кюфта з карі.

Вона дуже поживна і запашна, а ще корисна, оскільки використовується велика кількість овочів. Її можливо подавати до рису чи споживати окремо. Індійці ще куштують кюфту зі свіжим нааном. Інформатор публікує традиційний рецепт цієї страви, який здивує навіть справжніх поціновувачів.

Гарбузова кюфта

Страва пікантна, але дуже смачна

Страва пікантна, але дуже смачна.

Вам потрібно:

Для карі:

  • кокосове молоко – 2 склянки
  • кисломолочний сир – 1 склянка
  • помідори – 100 г
  • імбир – 1 ч.л.
  • часникова паста – 1 ч.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • порошок зіра – 1 ч.л.
  • гарам масала – 1/2 ч.л.
  • куркума – 1/45 ч.л.
  • листя коріандру – 50 г
  • сіль та перець чилі
  • вершкове масло – 3 ст.л.

Для кюфти:

  • гарбуз – 500 г
  • борошно – 3 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • імбир – 1/2 ч.л.
  • олія

Процес приготування:

Почистіть і натріть гарбуз, також в окремі ємності натріть помідори та цибулю. Дрібно наріжте ще одну цибулину та імбир. Перейдіть до створення кюфти. У великій мисці поєднайте всі компоненти і додайте трохи води. Має вийти густе тісто. Сформуйте з нього невеликі кульки, підсмажте на сковороді у великій кількості олії. Викладіть на паперовий рушник.

Розігрійте у сковороді вершкове масло, додайте приправи. Зачекайте, доки з’явиться аромат та викладіть подрібнену цибулю і листя карі. Перемішайте і протушкуйте до м’якості. Додайте помідори, сіль та перець. Через 3-5 хвилин покладіть в суміш сир. Тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте кюфту, влийте кокосове молоко та готуйте поки карі не стане густим.

Прикрасьте листям коріандру і присипте гарам масалою. Смачного!

Поради від Інформатора: щоб збагатити смак, можливо додати моркву і солодкий перець. Також чудово поєднується з кюфтою нут. Листя карі можливо замінити на шпинат.

   Посмотреть эту публикацию в Instagram   

Публикация от Mohana jagadeesan (@mangais_kitchen)

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь