В українській кухні також є така страва і називається вона горохові галушки.
Американський актор і співак Вілл Сміт, якого з юності прозвали “Свіжим принцом”, святкує свій день народження 25 вересня. Йому виповнилося 57 років. За роки зйомок він здобув значну популярність, і все завдяки своєму неймовірному таланту та харизмі. Вілла Сміта називають улюбленцем долі, найкращим актором усіх часів і людей і навіть мільйонером з нетрів.
Вілл Сміт має багато нагород , зокрема «Оскар», «Золотий глобус», BAFTA, «Греммі» та American Music Awards. Він найбільш відомий своєю роллю у франшизі «Люди в чорному». Незважаючи на такий успіх, він не дистанціювався від своїх шанувальників і навіть може заскочити у звичайне кафе, щоб замовити сніданок або перекус.
Це сталося одного разу, коли актор був в Австралії. Він заскочив у пляжне кафе та замовив сніданок. Йому подали горохові млинці з травами та яйце-пашот . Актор був настільки вражений поєднанням смаків та ароматів, що просто не зміг стримати емоцій. І висловив своє захоплення шеф-кухарем буквально всьому закладу. Він також зробив пост у соціальних мережах, де також поділився своїми емоціями від страви.
«Гаразд… Терпіти не можу, коли люди публікують фотографії їжі! Але… ці кляті млинці із зеленого горошку в Porch & Parlour у Бонді-Біч, Австралія… Вони просто розірвали мене на шматки», – написав Вілл Сміт в Instagram.
Давайте приготуємо сніданок, який вразив зірку світового кіно. Тим більше, що в українській кухні також є горохові млинці. Вони називаються горохляниками і вважаються старовинною стравою.
Млинець із зеленим горошком
Ці млинці – чудове доповнення до страви.
Вам знадобиться:
Для млинця:
- заморожений горошок – 250 г
- кукурудзяна крупа – 1/2 склянки
- яйце – 1 шт.
- червона цибуля – 1/4 шт.
- кокосова олія – 1 ст. л.
- сіль і перець
Для гарніру:
- кабачок – 1/2 шт.
- листя м'яти – 1/3 склянки
- авокадо – 1/4 шт.
- яйце-пашот – 1 шт.
- томатний соус
- лимон – 1 скибочка
- оливкова олія – 1 ч. л.
Як приготувати:
Горошок розморозьте та подрібніть у блендері. Але не до стану пасти, повинні залишитися дрібні шматочки для текстури млинців. Висипте в миску та додайте кукурудзяне борошно, яйце, подрібнену червону цибулю, сіль та перець. Перемішайте.
Розігрійте сковороду. Змастіть її кокосовою олією та смажте млинці. Сформуйте їх ложкою. Вони повинні бути невеликими, до 8 см у діаметрі . Смажте з обох боків по 2-3 хвилини. Також приготуйте яйце-пашот. Для цього закип'ятіть невелику кількість води, закрутіть воду по спіралі ложкою та влийте яйце. Через 2 хвилини обережно вийміть його, середина повинна залишитися рідкою.
Як тільки всі млинці та яйце будуть готові, можна формувати страву. Покладіть ложку томатного соусу на велику тарілку, а зверху млинець . Потім яйце-пашот та авокадо, нарізані тонкими скибочками. Наріжте скибочками кабачок та покладіть зверху. Полийте лимонним соком та оливковою олією. Прикрасьте листям м'яти. Смакота!
Поради від інформатора : дрібно нарізана зелена цибуля, кріп або петрушка, додані до тіста для млинців, додадуть свіжості та смаку. Доданий до тіста тертий твердий сир зробить млинці насиченими та ситними.