Бельгійські вафлі: п’ять особливих та апетитних рецептур

Представлено п’ять унікальних рецептур бельгійських вафель: з використанням картоплі, хрусткі, з додаванням моркви, солонуваті з баклажаном і кунжутовим борошном, а також з кабачків з витриманим сиром. Ці варіації вафель дарують розмаїття смаків і стануть окрасою будь-якого святкового столу.

Бельгійські вафлі: п’ять оригінальних і смачних рецептів

Бельгійські вафлі є одним із найвідоміших десертів у світі. З хрусткою скоринкою зовні та м’які всередині, вони завоювали серця жителів багатьох країн, переступивши кордони своєї батьківщини. Сьогодні УНН поділиться п’ятьма незвичайними рецептами бельгійських вафель, які стануть чудовою прикрасою будь-якого застілля.

Бельгійські вафлі з картоплі

Складові:

  • 4 шт. картоплі (570 г)
    • 1 шт. цибулина
      • 1 шт. куряче яйце
        • 1 ст. л. картопляного порошку
          • 3 ст. л. пшеничного борошна
            • 1 ст. л. кисломолочного продукту
              • 2 ст. л. натертого витриманого сиру
                •  за смаком Сіль, запашний перець, сушені прянощі

                  Інструкція:

                  1. Очищену картоплю натерти на крупній терці. Віджати натерту картоплю, щоб позбутися зайвої вологи, перекласти в посуд, додати подрібнену цибулю, яйце, змішати

                  2. Підсолити, приправити, додати решту інгредієнтів та добре вимішати. Картопляна суміш готова.

                  3. Розігріти вафельницю, викласти орієнтовно 1,5 ст. л. суміші, смажити приблизно 5-6 хв. Готові вафлі викласти на сітку для охолодження.

                  Хрусткі бельгійські вафлі

                  Інгредієнти:

                  • 5 курячих яєць
                    • 130 г кристалічного цукру
                      • 16 г ароматизованого цукру
                        • 200 г розтопленого вершкового масла
                          • 250 г пшеничної муки

                            Білковий заварний крем:

                            • 150 г яєчного білка
                              • 260 г цукрового піску
                                • 3 великі ложки лимонного соку
                                  • 1 велика ложка питної води
                                    • 1 маленька ложка оцту

                                      Інструкція:

                                      1. Яйця збити разом з цукром і ванільним цукром, додати розтоплене масло, борошно. Спекти у вафельниці, гарячі згорнути у форму циліндра.

                                      2. Готуємо крем. Білки збити з невеликою кількістю цукру, до решти цукру додати воду та лимонний сік, прокип’ятити до отримання температури 118°-120°.

                                      3. До білків влити отриманий сироп та збити, поки крем не почне тримати форму. Заповнюємо вафельні трубочки кремом.

                                      Морквяні бельгійські вафлі

                                      Складові:

                                      • 180 г моркви
                                        • 100 г цукру (додала 3 ст. л.)
                                          • 50 г вершкового масла
                                            • 150 г пшеничної муки
                                              • 2 курячих яйця
                                                • 5 г розпушувача
                                                  • 200 г сметани
                                                    • щіпка солі
                                                      • за смаком запашна кориця, духмяний імбир

                                                        Приготування:

                                                        1. Очищену моркву натерти на найдрібнішу тертку. Додати дрібку солі, цукор, корицю, яйця, старанно вимішати.

                                                        2. Поступово всипати борошно та невеликими порціями додавати сметану (вистачило 5 великих ложок). Наприкінці додати розтоплене масло, вимішати.

                                                        3. Розкладати по 1-2 столовій ложці суміші у розігріту вафельницю. Смажити приблизно 5-7 хвилин або до повної готовності.

                                                        Солені бельгійські вафлі з баклажаном і кунжутним борошном

                                                        Складові:

                                                        • 195 г очищеного баклажана
                                                          • 100 г твердого сиру
                                                            • 5 г оболонки насіння подорожника
                                                              • 245 г сирих курячих яєць
                                                                • 40 г оливкової олії
                                                                  • 70 г кунжутного борошна
                                                                    • за смаком кухонна сіль
                                                                      • за смаком подрібнений сушений часник

                                                                        Інструкція:

                                                                        1. Баклажан подрібнити, підсмажити на 30 г олії, дати час охолонути. Збити баклажан разом з яйцями, сіллю та часником у блендері.

                                                                        2. Додати кунжутне борошно, псиліум, натертий сир, вимішати. Залишити суміш на 10 хв.

                                                                        3. Змастити вафельницю 10 г олії, викласти суміш. Спекти 3 вафлі при середній температурі до готовності.

                                                                        Кабачкові бельгійські вафлі з твердим сиром

                                                                        Складові:

                                                                        • 450 г молодого кабачка
                                                                          • 50 г витриманого сиру
                                                                            • 1 куряче яйце
                                                                              • 1 ст. л. сметани
                                                                                • 0.5 ч. л. кухонної солі
                                                                                  • 2 ст. л. рисової муки
                                                                                    • по 1 ч. л. сушеного часнику, солодкої паприки та 0.5 ч л коріандру
                                                                                      • декілька гілочок свіжого кропу та запашної петрушки

                                                                                        Приготування:

                                                                                        1. Кабачки натерти на крупній терці, додати 0,5 ч л солі та вимішати і дати постояти 5 хв. Натерти сир, додати подрібнену зелень.

                                                                                        2. Кабачки віджати від зайвої вологи та теж додати до сиру. Розбити яйце, додати спеції. Додати рисову муку і ретельно вимішати.

                                                                                        3. Вафельницю розігріти, змастити олією та розкласти по 1 ст л з гіркою суміші в кожне відділення. Смажити до золотистої скоринки.

                                                                                        Джерело

                                                                                        No votes yet.
                                                                                        Please wait...

                                                                                        Залишити відповідь