Представлено п’ять унікальних рецептур бельгійських вафель: з використанням картоплі, хрусткі, з додаванням моркви, солонуваті з баклажаном і кунжутовим борошном, а також з кабачків з витриманим сиром. Ці варіації вафель дарують розмаїття смаків і стануть окрасою будь-якого святкового столу.
Бельгійські вафлі є одним із найвідоміших десертів у світі. З хрусткою скоринкою зовні та м’які всередині, вони завоювали серця жителів багатьох країн, переступивши кордони своєї батьківщини. Сьогодні УНН поділиться п’ятьма незвичайними рецептами бельгійських вафель, які стануть чудовою прикрасою будь-якого застілля.
Бельгійські вафлі з картоплі
Складові:
- 4 шт. картоплі (570 г)
- 1 шт. цибулина
- 1 шт. куряче яйце
- 1 ст. л. картопляного порошку
- 3 ст. л. пшеничного борошна
- 1 ст. л. кисломолочного продукту
- 2 ст. л. натертого витриманого сиру
- за смаком Сіль, запашний перець, сушені прянощі
Інструкція:
1. Очищену картоплю натерти на крупній терці. Віджати натерту картоплю, щоб позбутися зайвої вологи, перекласти в посуд, додати подрібнену цибулю, яйце, змішати
2. Підсолити, приправити, додати решту інгредієнтів та добре вимішати. Картопляна суміш готова.
3. Розігріти вафельницю, викласти орієнтовно 1,5 ст. л. суміші, смажити приблизно 5-6 хв. Готові вафлі викласти на сітку для охолодження.
Хрусткі бельгійські вафлі
Інгредієнти:
- 5 курячих яєць
- 130 г кристалічного цукру
- 16 г ароматизованого цукру
- 200 г розтопленого вершкового масла
- 250 г пшеничної муки
Білковий заварний крем:
- 150 г яєчного білка
- 260 г цукрового піску
- 3 великі ложки лимонного соку
- 1 велика ложка питної води
- 1 маленька ложка оцту
Інструкція:
1. Яйця збити разом з цукром і ванільним цукром, додати розтоплене масло, борошно. Спекти у вафельниці, гарячі згорнути у форму циліндра.
2. Готуємо крем. Білки збити з невеликою кількістю цукру, до решти цукру додати воду та лимонний сік, прокип’ятити до отримання температури 118°-120°.
3. До білків влити отриманий сироп та збити, поки крем не почне тримати форму. Заповнюємо вафельні трубочки кремом.
Морквяні бельгійські вафлі
Складові:
- 180 г моркви
- 100 г цукру (додала 3 ст. л.)
- 50 г вершкового масла
- 150 г пшеничної муки
- 2 курячих яйця
- 5 г розпушувача
- 200 г сметани
- щіпка солі
- за смаком запашна кориця, духмяний імбир
Приготування:
1. Очищену моркву натерти на найдрібнішу тертку. Додати дрібку солі, цукор, корицю, яйця, старанно вимішати.
2. Поступово всипати борошно та невеликими порціями додавати сметану (вистачило 5 великих ложок). Наприкінці додати розтоплене масло, вимішати.
3. Розкладати по 1-2 столовій ложці суміші у розігріту вафельницю. Смажити приблизно 5-7 хвилин або до повної готовності.
Солені бельгійські вафлі з баклажаном і кунжутним борошном
Складові:
- 195 г очищеного баклажана
- 100 г твердого сиру
- 5 г оболонки насіння подорожника
- 245 г сирих курячих яєць
- 40 г оливкової олії
- 70 г кунжутного борошна
- за смаком кухонна сіль
- за смаком подрібнений сушений часник
Інструкція:
1. Баклажан подрібнити, підсмажити на 30 г олії, дати час охолонути. Збити баклажан разом з яйцями, сіллю та часником у блендері.
2. Додати кунжутне борошно, псиліум, натертий сир, вимішати. Залишити суміш на 10 хв.
3. Змастити вафельницю 10 г олії, викласти суміш. Спекти 3 вафлі при середній температурі до готовності.
Кабачкові бельгійські вафлі з твердим сиром
Складові:
- 450 г молодого кабачка
- 50 г витриманого сиру
- 1 куряче яйце
- 1 ст. л. сметани
- 0.5 ч. л. кухонної солі
- 2 ст. л. рисової муки
- по 1 ч. л. сушеного часнику, солодкої паприки та 0.5 ч л коріандру
- декілька гілочок свіжого кропу та запашної петрушки
Приготування:
1. Кабачки натерти на крупній терці, додати 0,5 ч л солі та вимішати і дати постояти 5 хв. Натерти сир, додати подрібнену зелень.
2. Кабачки віджати від зайвої вологи та теж додати до сиру. Розбити яйце, додати спеції. Додати рисову муку і ретельно вимішати.
3. Вафельницю розігріти, змастити олією та розкласти по 1 ст л з гіркою суміші в кожне відділення. Смажити до золотистої скоринки.