УНН запропонував п’ять неординарних варіацій приготування салату Цезар, включно з рецептами з курятиною, оригінальною заправкою, лососем, шинкою та ракоподібними. Будь-який рецепт містить докладний перелік складників та послідовну інструкцію.
Салат Цезар є одним з найбільш популярних наїдків, які зазвичай прикрашають святковий стіл. Більшість поціновувачів їжі орієнтується на звичний рецепт, але сьогодні УНН запропонує добірку з п’яти унікальних способів приготувати цю вишукану страву.
Салат Цезар з куркою
Інгредієнти
- 2 порції;
- 300 г курятина (філе);
- 100 г Пармезан;
- 100 г Білий хліб;
- 200 г Листя салату;
- 50 г Рукола;
- 100 г Помідори;
- 2 од. Варені яйця;
- за смаком Чорний мелений перець;
- за смаком Сіль;
- 1 ч. л. (за бажанням) Соєвий соус;
- 2 ст. л. Майонез;
- 1 ст. л. Французька гірчиця.
Приготування
Хліб порізати кубиками, підсушити в духовій шафі до золотавої скоринки. Куряче філе порізати дрібно, підсолити, поперчити, за бажанням додати соєвий соус, обсмажити до апетитної скоринки.
Помідори нашаткувати кубиками. Листя салату та руколу змішати з порізаними яйцями, додати майонез та гірчицю, розмішати.
Додати помідори, зверху розмістити курку, посипати натертим пармезаном. Завершити грінками перед подачею.
Салат Цезар з незвичною заправкою
Інгредієнти
- 2 порції;
- 1/2 головки салату айсберг;
- 1 куряче яйце, зварити 12 хв;
- 1/2 курячого філе, замаринувати та підсмажити;
- 1/2 помідора, нарізати невеличкими шматками;
- 4 шматочки бекону, підсмажити;
- 1 ст. л. тертого пармезану для подачі;
- Магічна заправка (100 г);
- 4 зубчики печеного часнику;
- 1 г сухого часнику;
- 14 г волоського горіха;
- 75 г молока;
- 10 г сметани 15%;
- 10 г майонезу 72%;
- 5 г тертого пармезану;
- 2 краплі вустерського соусу.
Приготування
Для заправки в блендері/кавомолці збити до однорідності всі компоненти.
Розкласти решту складників на порційні тарілки, зверху полити заправкою (50 г на порцію).
Легкий салат Цезар з лососем
Інгредієнти
- 2 порції;
- 200 г листя салату;
- 3 яйця (курячі/ перепелині);
- 150 г лосося слабосоленого;
- 100 г твердого сиру;
- 3 помідори чері;
- 3 шматочки хліба;
- 200 г сирного соусу.
Приготування
Для початку поставити варити яйця. Нарізати хліб на невеличкі квадратики та покласти їх у духовку на 200° на 5-10 хв. Так само нарізати лосось, помідори, листя салату, яйця, додати сирного соусу та розмішати.
При подачі прикрасити натертим твердим сиром та хлібними сухарями, за бажанням додати оливки.
Салат Цезар з беконом
Інгредієнти
- 1 уп. салатне листя чи айсберг;
- 4 шт. яйця перепилині (або 2 звичайних);
- 1 уп. бекон;
- 6-8 шт. помідори черрі;
- 2 шматочки хліба або звичайні сухарі;
- 60 г пармезан;
- Соус;
- 2 ст. л. йогурт;
- 1 ст. л. вершки;
- 1 зубчик часник;
- за смаком сіль, спеції;
Приготування
Нарізати та підсмажити бекон. Зварити та порізати яйця. Нарізати черрі.
Якщо робити сухарі домашні: нарізати на невеликі кубики додати 2 ст.л. олії, сіль, можна спеції (в мене часник, копчена паприка). Викласти на сковорідку і помішуючи підсмажити до рум’яності. (7-10 хвилин)
Соус: змішати складники для соусу до однорідності.Викласти на тарілку листя салату, смажений бекон, черрі, яйця та поливаємо соусом. Додати сухарі і присипати дрібно натертим сиром.
Салат Цезар з креветками
Інгредієнти
- 300 г варених креветок (очистити);
- 150 г салату айсберг (або ромен);
- 3 шматки білого хліба для крутонів;
- 1 ст. л. тертого сиру пармезан;
- Жменя помідорів чері;
- 1 зубчик часнику;
- 3 ст. л. готового соусу Цезар.
Приготування
Зрізати зі шматків хліба скоринку, збризнути олією та відправити в духовку хвилин на 10. До готового соусу додати пармезан та вичавити зубчик часнику. Очистити креветки.
Зібрати салат. Листя айсберга крупно порвати, розкласти в салатник, полити половиною соусу, розкласти креветки, половинки чері, та крутони. Полити рештою соусу та притрусити пармезаном.