Чоловіку, який осквернив ханукію у центрі Києва, оголосили підозру

Чоловіку, який осквернив ханукію у центрі Києва, оголосили підозру 10.01.2024 13:53 Укрінформ Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який у грудні минулого року осквернив ханукію у центрі столиці.

Як передає Укрінформ, про це поліція Києва повідомляє у Фейсбуці.

«Подія трапилась у грудні минулого року. Тоді під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили відео, де чоловік на площі Майдан Незалежності осквернив тимчасово встановлений до відзначення іудейського свята «Ханука» монумент», – ідеться у повідомленні.

Оперативники Шевченківського управління поліції разом із аналітиками кримінального аналізу встановили та затримали зловмисника. Ним виявися 35-річний житель Київської області.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Санкція статті передбачає штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року у Кременчуці Полтавської області на площі Незалежності поблизу «пункту незламності» невідомі перевернули на бік ханукальну менору, яка була встановлена представниками Юдейської спільноти міста з нагоди святкування Хануки.

Підозра Київ Ханука

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь