День оселедця: п'ять апетитних рибних страв

Українці можуть долучитися до святкування, приготувавши п'ять оригінальних рецептів страв з оселедцем, зокрема форшмак, салат «Оселедець під шубою» та канапе з буряковим хумусом.

День оселедця: п'ять апетитних рибних страв

Сьогодні, 2 жовтня, Фінляндія святкує День оселедця. Українці також можуть долучитися до святкування, зваривши солодку картоплю з оселедцем, або приготувавши ці п'ять рецептів, підготовлених для вас УНН.

Форшмак (класичний єврейський рецепт)

Інгредієнти:

  • солона оселедець – 2 філе;
    • цибуля – 1 шт.;
      • яблуко кисло-солодке – 1 шт.;
        • варені яйця – 2 шт.;
          • білий хліб – 2 скибочки (замочені в молоці або воді);
            • вершкове масло – 50 г;
              • сіль, перець – за смаком.

                Спосіб приготування

                Оселедець очистити від кісток та шкіри. Цибулю обшпарити окропом, щоб видалити гіркоту. Яблуко очистити та нарізати шматочками. Хліб віджати від рідини. Всі інгредієнти пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері до пастоподібної консистенції.

                Додайте розм’якшене масло, сіль і перець, перемішайте. Помістіть у миску та охолодіть у холодильнику 1–2 години. Подавайте з чорним хлібом або крекерами.

                Салат «Оселедець під шубою»

                Інгредієнти (на 6 порцій):

                • філе оселедця – 2 шт.;
                  • варений буряк – 3 шт.;
                    • варена картопля – 3 шт.;
                      • варена морква – 2 шт.;
                        • варені яйця – 3 шт.;
                          • цибуля – 1 шт.;
                            • майонез – 200 г;
                              • сіль, перець – за смаком.

                                Спосіб приготування:

                                Оселедець нарізати кубиками, цибулю – дрібними шматочками. Овочі та яйця натерти окремо. Викласти на тарілку шарами: оселедець + цибуля, картопля + майонез, морква + майонез, яйця + майонез, буряк + майонез.

                                Зверху викладіть шар буряка, прикрасьте зеленню або вареним жовтком. Залиште в холодильнику щонайменше на 3–4 години для просочення.

                                Скандинавський оселедець (маринований у гірчичному соусі)

                                Інгредієнти:

                                • слабосолона оселедець – 2 філе;
                                  • Діжонська гірчиця – 2 ст. л;
                                    • мед – 1 ст. л;
                                      • яблучний оцет – 1 ст. л;
                                        • олія (бажано ріпакова або соняшникова) – 50 мл;
                                          • свіжий кріп – пучок;
                                            • червона цибуля – 1 шт.

                                              Спосіб приготування:

                                              Наріжте оселедець шматочками. Змішайте соус: гірчиця + мед + оцет + олія. Додайте дрібно нарізаний кріп. Викладіть оселедець шарами кільця цибулі, полив соусом. Накрийте кришкою та залиште в холодильнику на 12 годин. Подавайте з житнім хлібом або вареною картоплею.

                                              Салат з оселедця та картоплі по-німецьки

                                              Інгредієнти:

                                              • філе оселедця – 2 шт.;
                                                • варена молода картопля – 5–6 шт.;
                                                  • зелене яблуко – 1 шт.;
                                                    • мариновані огірки – 2 шт.;
                                                      • цибуля – 1 шт.;
                                                        • сметана – 150 г;
                                                          • гірчиця – 1 ч. л.;
                                                            • зелень (кріп, петрушка) – за смаком;
                                                              • сіль, перець – за смаком.

                                                                Спосіб приготування:

                                                                Картоплю наріжте кружальцями, оселедець — шматочками. Яблуко, огірки та цибулю наріжте кубиками. Сметану змішайте з гірчицею, сіллю та перцем. У глибокій мисці з’єднайте всі інгредієнти, заправте соусом. Перед подачею посипте зеленню.

                                                                Сендвічі з оселедцем та хумусом з буряка

                                                                Інгредієнти (на 6 бутербродів):

                                                                • житній хліб або багет – 6 скибочок;
                                                                  • слабосолона оселедець – 1 філе;
                                                                    • печений буряк – 1 шт.;
                                                                      • варений нут -200 г;
                                                                        • оливкова олія – 2 ст. л;
                                                                          • лимонний сік – 1 ст. л;
                                                                            • часник – 1 зубчик;
                                                                              • сіль, перець – за смаком;
                                                                                • зелень – для прикраси.

                                                                                  Спосіб приготування:

                                                                                  Приготування бурякового хумусу: збийте буряк + нут + часник + олію + лимонний сік + спеції в блендері до кремоподібної консистенції. Підсушіть хліб у тостері або на сухій сковороді. Намажте шар бурякового хумусу на кожен шматочок. Зверху покладіть шматочок оселедця. Прикрасьте зеленню та подавайте як закуску.

                                                                                  Джерело

                                                                                  No votes yet.
                                                                                  Please wait...

                                                                                  Залишити відповідь