Для справжніх гурманів: найкращі рецепти приготування домашнього майонезу

УНН пропонує найкращі рецепти домашнього майонезу, зокрема з цілими яйцем, без гірчиці, без яєць та на основі аквафаби. Для кожного рецепту доступні детальні інструкції та списки інгредієнтів.

Для справжніх гурманів: найкращі рецепти приготування домашнього майонезу

Майонез є невід’ємною частиною багатьох страв і використовується в кулінарії в багатьох країнах світу. Для тих, хто хоче урізноманітнити свій раціон, УНН підготував топовий рецепт домашнього майонезу, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам.

Домашній майонез з цілих яєць

Інгредієнти

  • яйце – 1 шт.;
    • олія – 350 мл;
      • сіль – 1 ч. л.;
        • цукор – 2 ч. л.;
          • гірчиця – 1 ч. л.;
            • лимонний сік – 1 ч. л.

              Підготовка

              Потрібно змішати яйце, сіль, цукор і гірчицю, а до цієї суміші додати олію. Злегка збити масу блендером. Коли маса стане білою та густою, додати лимонний сік і знову збити.

              Домашній майонез з гірчицею та лимонним соком

              Інгредієнти

              • яєчні жовтки – 2 шт.;
                • олія – 300 мл;
                  • сметана – 100 г;
                    • гірчиця – 1 ч. л.;
                      • лимонний сік – 1 ч. л.;
                        • сіль – за смаком.

                          Підготовка

                          Збийте жовтки з гірчицею. Додайте лимонний сік і, продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою половину олії. Потім, чергуючи, додайте сметану та іншу половину олії. Продовжуйте збивати до потрібної консистенції. Додайте сіль за смаком і знову перемішайте.

                          Домашній майонез без гірчиці

                          Інгредієнти

                          • яєчні жовтки – 2 шт.;
                            • олія – 150 мл;
                              • сіль – 1/2 ч. л.;
                                • цукор – 1/2 ч. л.;
                                  • оцет 9% або яблучний оцет 6% – 1/2 ч. л.

                                    Підготовка

                                    Змішайте яєчні жовтки, сіль, цукор та оцет. Додайте олію та обережно збийте суміш блендером до однорідної маси та бажаної консистенції.

                                    Домашній майонез без яєць

                                    Інгредієнти

                                    • молоко – 150 мл;
                                      • олія – 300 мл;
                                        • гірчиця – 2 ч. л.;
                                          • лимонний сік – 2 ч. л.;
                                            • сіль – 1/2 ч. л.

                                              Змішайте молоко та олію. Обережно збийте до утворення густої маси. Додайте гірчицю, лимонний сік та сіль. Знову збийте до однорідної маси.

                                              Пісний майонез з аквафабою

                                              Інгредієнти

                                              • аквафаба – 3 ст. л.;
                                                • олія – 150 мл;
                                                  • гірчиця – 1 ч. л.;
                                                    • лимонний сік – за смаком;
                                                      • сіль – за смаком;
                                                        • цукор або мед – 1 ч. л.

                                                          Підготовка

                                                          Аквафаба – це рідина, яка залишається після варіння бобових (квасолі, гороху, нуту, сочевиці), а також рідина від консервованого зеленого горошку або білої квасолі. Варто змішати аквафабу, гірчицю та мед. Тонкою цівкою влийте олію, продовжуючи збивати. Додайте лимонний сік, сіль і знову збийте до однорідної маси.

                                                          Джерело

                                                          No votes yet.
                                                          Please wait...

                                                          Залишити відповідь