УНН пропонує найкращі рецепти домашнього майонезу, зокрема з цілими яйцем, без гірчиці, без яєць та на основі аквафаби. Для кожного рецепту доступні детальні інструкції та списки інгредієнтів.
Майонез є невід’ємною частиною багатьох страв і використовується в кулінарії в багатьох країнах світу. Для тих, хто хоче урізноманітнити свій раціон, УНН підготував топовий рецепт домашнього майонезу, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам.
Домашній майонез з цілих яєць
Інгредієнти
- яйце – 1 шт.;
- олія – 350 мл;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ч. л.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- лимонний сік – 1 ч. л.
Підготовка
Потрібно змішати яйце, сіль, цукор і гірчицю, а до цієї суміші додати олію. Злегка збити масу блендером. Коли маса стане білою та густою, додати лимонний сік і знову збити.
Домашній майонез з гірчицею та лимонним соком
Інгредієнти
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- олія – 300 мл;
- сметана – 100 г;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- сіль – за смаком.
Підготовка
Збийте жовтки з гірчицею. Додайте лимонний сік і, продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою половину олії. Потім, чергуючи, додайте сметану та іншу половину олії. Продовжуйте збивати до потрібної консистенції. Додайте сіль за смаком і знову перемішайте.
Домашній майонез без гірчиці
Інгредієнти
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- олія – 150 мл;
- сіль – 1/2 ч. л.;
- цукор – 1/2 ч. л.;
- оцет 9% або яблучний оцет 6% – 1/2 ч. л.
Підготовка
Змішайте яєчні жовтки, сіль, цукор та оцет. Додайте олію та обережно збийте суміш блендером до однорідної маси та бажаної консистенції.
Домашній майонез без яєць
Інгредієнти
- молоко – 150 мл;
- олія – 300 мл;
- гірчиця – 2 ч. л.;
- лимонний сік – 2 ч. л.;
- сіль – 1/2 ч. л.
Змішайте молоко та олію. Обережно збийте до утворення густої маси. Додайте гірчицю, лимонний сік та сіль. Знову збийте до однорідної маси.
Пісний майонез з аквафабою
Інгредієнти
- аквафаба – 3 ст. л.;
- олія – 150 мл;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- лимонний сік – за смаком;
- сіль – за смаком;
- цукор або мед – 1 ч. л.
Підготовка
Аквафаба – це рідина, яка залишається після варіння бобових (квасолі, гороху, нуту, сочевиці), а також рідина від консервованого зеленого горошку або білої квасолі. Варто змішати аквафабу, гірчицю та мед. Тонкою цівкою влийте олію, продовжуючи збивати. Додайте лимонний сік, сіль і знову збийте до однорідної маси.