Київ отримав від німецьких партнерів спецтехніку та нову партію гуманітарної допомоги

Київ отримав від німецьких партнерів спецтехніку та нову партію гуманітарної допомоги Фото 06.12.2023 13:24 Укрінформ Німецькі партнери передали Києву нові сучасні машини швидкої допомоги, пожежний автомобіль, комунальну техніку, мікроавтобус та 20-тонну вантажівку гуманітарної допомоги.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

Київ отримав нову партію допомоги від німецьких партнерів / Фото: КМДА

Київський міський голова Віталій Кличко зазначив, що вже з наступного тижня отримані автівки працюватимуть для киян.

“Сьогодні Київ приймає допомогу від наших німецьких друзів – Вільної землі Баварія та від району Шарлоттенбург міста Берліна. Баварія передала українській столиці 20-тонну вантажівку гуманітарної допомоги та 6 автомобілів. Зокрема, три нові сучасні машини швидкої допомоги Renault, мікроавтобус Ford, пожежний Mercedes та автомобіль Iveco”, – зазначив Кличко.

За його словами, Шарлоттенбург передав два вантажні автомобілі – MAN та Mersedes і багатофункціональний комунальний агрегат Bobcat. А також два генератори та електроінструмент.

Автомобілі та агрегат працюватимуть в одному з районів столиці. А генератори та електроінструмент отримає керуюча компанія району.

Мер Києва подякував друзям із Німеччини та всім міжнародним партнерам за всебічну підтримку і дуже важливу для столиці допомогу. Адже в умовах війни місту необхідно оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації.

Як нагадали у КМДА, загалом від початку широкомасштабної війни Київ залучив та отримав як допомогу від європейських партнерів і благодійників 55 пожежних авто. Із них 14 – нових, найсучасніших, з можливістю піногасіння (два такі автомобілі Київ передав Харкову). А також отримали 50 сучасних автомобілів швидкої допомоги та 82 міські автобуси.

Як повідомляв Укрінформ, Київський метрополітен отримав 60 вагонів в рамках допомоги від колег із Варшави.

Гуманітарна допомога Німеччина Віталій Кличко Київ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь