Київське протезно-ортопедичне підприємство продали за ₴165 мільйонів

Київське протезно-ортопедичне підприємство продали за ₴165 мільйонів 29.02.2024 15:46 Укрінформ Фонд державного майна України провів приватизаційний аукціон з продажу Київського протезно-ортопедичного підприємства, в ході якого об’єкт був реалізований за 165 млн грн.

Про це повідомив у Телеграмі голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«165 млн грн. Така сума виявилася переможною під час аукціону з продажу Київського протезно-ортопедичного підприємства», – йдеться в повідомленні.

Стартова ціна об’єкту становила 31,3 млн грн, відтак, переможна ставка під час торгів зросла у понад 5,3 раза. За лот змагалися 14 учасників.

Крім того, новий власник сплатить заборгованість підприємства у розмірі понад 34,4 млн грн.

Одна з основних вимог – збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. Крім того, переможець аукціону не має права звільняти працівників протягом шести місяців після переходу права власності.

Коваль зауважив, що КПОП продовжує здійснювати господарську діяльність, проте є збитковим та потребує залучення інвестицій.

«Протезні підприємства мають стратегічне значення, особливо під час війни, коли зростає потреба у збільшенні обсягів виробництва та впровадженні нових технологій. Державні підприємства цієї галузі часто не витримують конкуренції з приватними компаніями. Відтак, незважаючи на наявність потужностей та кваліфікованих кадрів — стають нерентабельними. Саме тому для їхнього розвитку ФДМУ шукав стратегічного інвестора», – зазначив голова ФДМУ.

Як повідомлялося, широко відома «Київська перепічка», яка є однією із візитівок столиці, і надалі працюватиме у проданій за рекордні 150 мільйонів будівлі на вулиці Богдана Хмельницького.

Фото: ФДМУ

Аукціон ФДМУ Приватизація Київ Протезування

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь