На Пішохідно-велосипедному мосту відкрили виставку, присвячену волонтерам

На Пішохідно-велосипедному мосту відкрили виставку, присвячену волонтерам Фото 05.12.2023 18:18 Укрінформ У Києві до Міжнародного дня волонтерства на Пішохідно-велосипедному мосту відкрили фотовиставку, присвячену волонтерам та їхній діяльності.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

«До Міжнародного дня волонтерства на Пішохідно-велосипедному мосту відкрили фотовиставку, присвячену волонтерам та їхній діяльності», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на світлинах зображені найактивніші представники волонтерського руху, які з перших днів повномасштабного вторгнення і до сьогодні допомагають фронту, вимушеним переселенцям і постраждалим від війни.

Експозиція, яку організував Департамент суспільних комунікацій, нараховує 100 фотографій волонтерів і волонтерських організацій.

«Волонтерський рух сьогодні об’єднав мільйони українців. Такої неймовірної синергії щирих, сильних, вольових та самовідданих людей досі не бачили в усьому світі. Волонтерство – це найвпізнаваніший бренд України. Це віддзеркалення і втілення нашого українського національного духу. Ця виставка про людей – сильних духом, чуйних, безстрашних і хоробрих серцем, які мають у житті надособистісну мету. Ми щиро захоплюємося діяльністю кожної організації і вдячні кожному волонтеру», – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

На Пішохідно-велосипедному мосту відкрили виставку, присвячену волонтерам / Фото: kyivcity.gov.ua

Як повідомлялося, у світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX ст. Офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. На сьогодні він регламентується Законом «Про волонтерську діяльність».

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014-й – Революція гідності, а потім і війна на сході дали поштовх розвитку волонтерства в країні, яке виросло в потужний громадянський рух.

Фото: КМДА

Виставка Волонтери Міст Київ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь