Суп-пюре з гарбуза з димком, випічка у вигляді “пальців чаклунки” та “драглистий “мозок” створять відчуття справжніх чар. УНН ділиться, як здивувати запрошених стравами в стилі найбільш містичної ночі року.

Цього Гелловіну святкове меню може бути таким же вражаючим, як і вбрання чи оформлення. Суп-пюре з гарбуза з димком, випічка у вигляді “пальців чаклунки” та “драглистий “мозок” подарують відчуття справжніх чар. Як здивувати запрошених стравами в стилі найбільш містичної ночі року, повідомляє УНН.
Гарбузовий крем-суп із димком
Виразний помаранчевий колір, “чаша” з гарбуза і декор у формі привида роблять із цієї страви справжню гелловінську класику.
Компоненти:
- 1 невеликий гарбуз (на 1-1,2 кг);
- 1 морквина;
- 1 головка цибулі;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 400 мл вершків (10% або 15%);
- сіль, перець, дрібка мускатного горіха, копчена паприка (за бажанням).
Процес приготування
Нагріти духову шафу до 200 °C. Нарізати гарбуз шматочками, а морквину – невеликими частинами. Запікати гарбуз і моркву 20-25 хвилин до готовності. На пательні на олії підсмажити цибулю до прозорого стану, додати гарбуз і моркву. Перекласти все в каструлю, влити вершки і довести до кипіння, після чого збити міксером до однорідної консистенції.
Додати сіль, перець, мускатний горіх і копчену паприку, якщо хочете “димного” присмаку. Подавати в мисці або навіть у самому гарбузі, прикрасивши лінією вершків у вигляді “привида”.

Печиво “пальці відьми”
Десерт зі справжнім “вау” ефектом вразить дітей та дорослих: вигляд пальців, відтворення крові та мигдаль у вигляді жахливих нігтів
Необхідне:
- 200 гр м’якого масла;
- 100 гр цукрової пудри;
- 1 жовток + 1 яйце;
- ½ ч.л. ванілі;
- 300 гр борошна;
- щіпка солі;
- 36 цілих мигдалин (для “нігтів”);
- джем з малини або полуниці для імітації “крові”.
Послідовність приготування
Збити масло з цукровою пудрою до ніжної кремової консистенції, додати жовток, яйце, ваніль і сіль. Додати борошно і вимішати тісто до однорідної маси. Зліпити “пальці” розміром близько 10 см, втиснути мигдаль на одному кінці. Зробити декілька ліній пальцем або ножем для відтворення суглобів.
Випікати печиво 15 хвилин при 170 °C до легкого золотистого відтінку. Після охолодження нанести джем біля “нігтя” для вигляду “крові”.

“Павутинні” мафіни
Шоколад, зефір та “павутиння” – ідеальна формула гелловінського десерту з атмосферою свята.
Складові:
- 180 гр цукру;
- 120 гр розтопленого масла;
- 2 яйця;
- 230 гр борошна;
- 4 ст.л. какао-порошку;
- 150 гр шоколадних крапель;
- 100 гр зефіру для прикраси.
Рецепт
Змішати яйця, масло, цукор. В іншій мисці – борошно, какао, сіль. З’єднати вміст двох ємностей, додати шоколадні краплі. Розкласти у форми на ¾ і випікати 20-25 хвилин при 160 °C. Розтопити зефір 20-30 секунд у мікрохвильовці і нанести “павутину” на охолоджені мафіни. За бажанням – прикрасити іграшковими “павуками”.

“Мозок” із желе
Запрошені неодмінно помітять десерт з “вау” ефектом, але при цьому доволі нескладний у приготуванні
Інгредієнти:
- 1 пакетик желе (наприклад, полуничного);
- 200 мл вершків або молока;
- червоний харчовий барвник або ягідний сироп для “крові”;
- форма у вигляді мозку (або напівсфера).
Інструкція
Зробити желе згідно з рецептом, але замінити частину води на вершки/молоко, щоб отримати ніжний рожевий колір. Вилити у форму і поставити в холодильник до застигання. Після затвердіння акуратно перекласти желе на тарілку. Полити “кров’ю” (сиропом чи барвником) для більшого ефекту.

Коктейль “Кров вампіра”
Ефектний та легкий у приготуванні коктейль ідеально доповнить десерти.
Необхідні продукти (на 1 порцію):
- 50 мл горілки (або безалкогольний варіант: наприклад, сік);
- 1 ч.л. гренадину;
- 100 мл лимонаду;
- сік ½ лимона.
Приготування
Підготуйте бокал: нанесіть гренадин по краю бокала, щоб він тік донизу, створюючи вигляд крапель крові. Налийте горілку (або сік), додайте лимонний сік, гренадин, потім налийте лимонад. Змішайте і подавайте з соломинкою для коктейлю.





