П’ять традиційних глінтвейнів на Хелловін: зігрійте душу та відчуйте дух свята

УНН пропонує п’ятірку рецептів спиртних коктейлів до Гелловіну: від тиквового до шоколадного, чудових для гулянки з приятелями. Створіть їх вдома, щоб підсилити чарівність відзначення.

5 класичних пуншів для Гелловіну: зігрійтеся та налаштуйтесь на атмосферу свята

Хелловін стає особливо чарівним, коли в оселі пахне духмяними, теплими пуншами. УНН підготував добірку з п’яти звичних алкогольних коктейлів, які неважко зробити вдома: від гарбузового до шоколадного – неперевершено для вечірки з друзями та рідними.

Класичний гарбузовий пунш

Складники (на 4 порції):

  • гарбузове пюре – 200 гр;
    • апельсиновий сік – 400 мл;
      • темний ром або бурбон – 120 мл;
        • кориця – 1 ч.л.;
          • мускатний горіх – 0,25 ч.л.;
            • мед чи цукор – на ваш розсуд;
              • апельсинові часточки та ціпки кориці для оздоблення.

                Метод виготовлення

                У посудині з’єднайте гарбузове пюре з апельсиновим соком і приправами. Зігрійте на середньому вогні, невпинно розмішуючи, поки суміш не стане теплою, але не кип’ятіть. Додайте ром або бурбон і мед/цукор до смаку. Розлийте по горнятках, прикрасьте апельсиновими часточками та паличками кориці.

                “Кривавий” пунш

                Складники (на 4 порції):

                • гранатовий сік – 300 мл;
                  • апельсиновий сік – 200 мл;
                    • темний ром або коньяк – 100 мл;
                      • свіжі ягоди (малина або журавлина) – пригорща;
                        • апельсинові скибки – 2 шт;
                          • крига – за потребою.

                            Метод виготовлення:

                            У глибокій мисці з’єднайте гранатовий та апельсиновий сік. Додайте ром або коньяк та ягоди. Якщо бажаєте холодний варіант – додайте кригу. Розлийте по келихах, прикрасьте апельсиновими скибками.

                            Яблучний гарячий пунш з ромом

                            Складники (на 4 порції):

                            • яблучний сік – 500 мл;
                              • темний ром – 100 мл;
                                • кориця – 2 ціпки;
                                  • гвоздика – 4 шт;
                                    • порізане яблуко – 1 шт;
                                      • мед – на ваш розсуд.

                                        Метод виготовлення

                                        Налийте яблучний сік у каструлю, додайте ціпки кориці, гвоздику та шматочки яблука. Зігрійте на середньому вогні 5–7 хвилин, не доводячи до кипіння. Додайте ром та мед. Розлийте по горнятках, можна прикрасити шматочком яблука та паличкою кориці.

                                        Темний шоколадний коктейль із віскі

                                        Складники (на 2 порції):

                                        • гарячий шоколад – 300 мл;
                                          • віскі – 60 мл;
                                            • кайенський перець – дрібка (за бажанням);
                                              • збиті вершки – 2 ст.л;
                                                • шоколадна крихта – для прикраси.

                                                  Метод виготовлення

                                                  Зробіть гарячий шоколад. Додайте віскі та дрібку кайенського перцю. Перелийте в горнятка, зверху додайте збиті вершки та шоколадну крихту.

                                                  Гарячий імбирно-апельсиновий пунш із бренді

                                                  Складники (на 4 порції):

                                                  • апельсиновий сік – 400 мл;
                                                    • бренді – 100 мл;
                                                      • натертий імбир – 1 ч.л;
                                                        • кориця – 2 ціпки;
                                                          • гвоздика – 4 шт;
                                                            • апельсинові часточки – для оздоблення.

                                                              Метод виготовлення

                                                              Налийте апельсиновий сік у каструлю, додайте імбир, корицю і гвоздику. Нагрійте 5–7 хвилин на середньому вогні. Зніміть з вогню, додайте бренді. Розлийте по горнятках і прикрасьте апельсиновими часточками.

                                                              Джерело

                                                              No votes yet.
                                                              Please wait...

                                                              Залишити відповідь