Столиця повністю відновить будинки, пошкоджені внаслідок ракетної атаки 7 лютого – КМДА

Столиця повністю відновить будинки, пошкоджені внаслідок ракетної атаки 7 лютого – КМДА 16.02.2024 12:53 Укрінформ Київ повністю відновить будинки на вулиці Заболотного, які значно постраждали від ракетної атаки росіян 7 лютого.

Про це під час зустрічі з власниками пошкоджених осель повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«Київ, в особі КП «Житлоінвестбуд-УКБ», повністю відновить будинки на вул. Заболотного, 60 та 62, які значно постраждали від ракетної атаки росіян 7 лютого», – сказав Непоп.

Він зауважив, що вже 9 лютого, на другий день після трагедії, був готовий висновок попередньої експертизи. За його словами, виявлені дефекти можуть знижувати міцність, стійкість і жорсткість будівельних конструкцій, тому наразі необхідно провести детальне обстеження, за результатом якого розроблять проєкт відновлення будинків.

Непоп додав, що міська влада проводитиме регулярні зустрічі з ініціативними групами мешканців щодо підготовки та перебігу відновлення.

За словами заступника голови КМДА, загалом під час ракетної атаки 7 лютого в Голосіївському районі пошкодження отримав 31 будинок. Загальна площа пошкоджених віконних і балконних конструкцій – орієнтовно 3000 кв. м.

Працівники КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва» закрили віконні та балконі отвори плитами ОСБ та плівкою загальною площею – 2700 кв. м.

У КМДА нагадують, що власники помешкань у будинках, які не зазнали конструктивного ушкодження, можуть отримати компенсацію на суму до 350 тисяч гривень від держави.

Для цього потрібно: подати повідомлення про пошкоджене майно в мобільному застосунку або на порталі Дія; відкрити в одному з банків спеціальний рахунок «єВідновлення»; подати заявку на виплату через Дія; дозволити огляд майна для складання акту обстеження, після чого Комісія визначить розмір компенсації за пошкоджене майно; дочекатися внесення рішення в Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна; отримати гроші на картку; подати звіт про використані кошти.

Отримані на спеціальну карту кошти можна витратити на будівельні матеріали або ремонтні послуги підрядників, які є учасниками державної програми «єВідновлення». Витратити кошти треба протягом 12 місяців після їхнього отримання, інакше вони повернуться до державного бюджету.

Якщо Комісія призначить державну виплату від 200 тисяч гривень, її буде розділено на дві частини. Під час першої виплати ви отримаєте 70% суми, решту – під час другої. Щоб отримати другу частину, необхідно подати звіт про проміжні результати та куплені матеріали в застосунку Дія.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці 7 лютого внаслідок повітряної атаки РФ пошкоджень зазнав багатоповерховий житловий будинок у Голосіївському районі. Раніше повідомлялось про чотирьох загиблих та 40 постраждалих.

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару російських військ 7 лютого зросла до п’яти людей.

Будинок КМДА Київ Відбудова Ракетна атака

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь