У Києві відбувся вечір пам’яті вбитого у 2014 році російськими бойовиками Степана Чубенка

У Києві відбувся вечір пам'яті вбитого у 2014 році російськими бойовиками Степана Чубенка Фото 07.12.2023 20:37 Укрінформ У Києві відбувся вечір пам'яті Степана Чубенка — 16-річного підлітка з Краматорська, якого влітку 2014 року розстріляли проросійські бойовики.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вшановували пам'ять загиблого хлопця у Національному музеї Революції Гідності.

«Стьопа говорив, що в житті є три святині: Бог, батьки і Батьківщина. І жодній з них не можна зрадити. Те, що це не просто слова, він довів у 2014 році, показавши, що захищати Батьківщину можна і без зброї в руках», — повторила слова сина Сталіна Чубенко.

Мати хлопця розповіла, як він приїжджав до Києва на Майдан, а потім у 16 років намагався приєднатися до українських добровольчих формувань.

На заході мати хлопця презентувала збірку творів сина «Степан Чубенко. Я зрозумів сенс життя». Цю збірку передадуть до бібліотеки Національного музею Революції Гідності, де всі охочі зможуть ознайомитися з нею. На вечорі також була можливість задонатити на Збройні сили України та отримати книжку. Ці кошти сім'я Чубенка спрямує на допомогу одному з підрозділів ЗСУ.

Як повідомлялося, Степан Чубенко — український школяр і патріот, воротар футбольного клубу «Авангард» (Краматорськ), влітку 2014-го був затриманий в Донецьку бойовиками з батальйону «Керч». За однією з версій причиною була блакитно-жовта стрічка на рюкзаку.

За даними розслідування, підтвердженими в українському суді, Степан зазнав тортур і був розстріляний бойовиками «днр» за проукраїнську позицію. Його посмертно нагороджено орденом «Народний Герой України» та орденом «За мужність» III ступеня.

Фото Артем Москаленко

Пам'ять Загибель Революція Гідності Київ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь