У Києві відкрили виставку до дня пам’яті жертв Голокосту

У Києві відкрили виставку до дня пам’яті жертв Голокосту Фото 26.01.2024 19:30 Укрінформ До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Національному історико-культурному заповіднику «Бабин Яр» відкрився виставковий проєкт «По живому».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Києві відкрився виставковий проєкт «По живому», в рамках якого представлені роботи двох сучасних українських митців — Матвія Вайсберга та Олександра Животкова.

Також на виставці представлені документальні відеоархіви трагічних наслідків Голокосту в Україні та відеоробота «Війна» режисера Олега Соснова, фотографа Олександра Глядєлова та композитора Антона Байбакова, заснована на хроніці першого року вторгнення Російської Федерації в Україну.

«Значення пам’яті в історії людства є, мабуть, визначальним, адже тільки пам’ятаючи ті сторінки історії, які ми проходили, успішні і трагічні, переможні чи періоди втрат, ми можемо правильно оцінювати дії сьогодення і планувати своє майбутнє», – зазначив т. в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

За його словами, коли проходить покоління живих свідків, «у нас немає іншого інструменту, як фіксація подій тих часів в різний інформаційний, в тому числі мистецький спосіб».

«Саме через мистецтво ми можемо передати ті емоційні наративи, які дозволять більше і ліпше зрозуміти про події тих часів не просто через документальні свідчення і архівні матеріали, а через емоцію», – підкреслив він.

Посадовець наголосив, що завдання такого роду виставок – комусь розповісти, а комусь не дати забути «про трагічні події у Бабиному Яру, а також, на жаль, у інших місцях на карті Європи, карті світу, де одна людина дозволила собі вчинити злочин проти інших абсолютно безпідставно».

У Києві відкрили виставку до дня пам’яті жертв Голокосту / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь