У Музеї історії Києва відкрили мультимедійну виставку «Голоси»

У Музеї історії Києва відкрили мультимедійну виставку «Голоси» Фото 22.02.2024 19:48 Укрінформ У Музеї історії міста Києва 22 лютого відкрили мультимедійну виставку “Голоси”, де зібрані свідчення цивільних українців, які постраждали внаслідок російської агресії.

Експозиція складається з понад 100 тис. свідчень українців про російську агресію, які збирав фонд Ріната Ахметова з 2014 року, та артінсталяції від творців GOGOLFEST, передає кореспондент Укрінформу.

Складовими виставки також стали саундінсталяція з об’ємним п’ятиканальним звуком, вірші Василя Стуса, відеоряд з компіляції документальних кадрів, анімації, відеоарту й артефакти російсько-української війни, що збирали з 2014 року.

За словами організаторів, мета виставки – розказати світу про зло, якого завдає Україні агресія Росії. Відвідувачі виставки будуть не лише спостерігачами, а й її активними учасниками.

Членкиня Наглядової ради фонду Ріната Ахметова Наталя Ємченко наголосила, що експозиція розкриває глибину “живих” історій українців про війну.

“Музей "Голоси Мирних" починає своє фізичне існування. Ми відкриваємо цей мультимедійний простір у партнерстві з одним з кращих історичних музеїв України — Музеєм історії міста Києва. Відео, аудіо та фізичні артоб’єкти створюватимуть єдиний простір, щоб розкрити, з одного боку, трагедію війни, а з іншого — силу та гідність людей, які вистояли попри жахіття. Виставка буде розвиватися у взаємодії з аудиторією, набуватиме нових сенсів та вимірів як надійне джерело правди про цю війну”, — сказала Ємченко.

У Музеї історії Києва відкрили мультимедійну виставку “Голоси” / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь