Давно вже не перу кухонні рушники — 5 хвилин, вони як нові і пахнуть свіжістю

Я дуже люблю, коли на кухні все чисто, немає підтікань, мікрохвильова піч і плита чисті, ящики блищать. Те саме стосується і кухонних рушників. Звичайно, я багато користуюсь паперовими рушниками, але й без звичайних рушників у побуті не обійтися, інформує Ukr.Media.

Так буває, що десь пролився чай поруч із рушником, треба терміново витерти руки, а вони були жирні. Так чи інакше, на рушниках залишаються плями, які псують зовнішній вигляд та настрій.

Нещодавно я випрала в машині рушники, але складні плями залишилися на місці. Я цього не люблю. Тому вирішила скористатися швидким способом позбавлення плям. Для цього нам знадобляться прості інгредієнти.

  • Тверде господарське мило;

  • Лимонна кислота;

  • 50 мл холодної води;

  • Целофановий пакет та мікрохвильова піч.

Процес:

1. Змочуємо рушник і добре натираємо господарським милом. Багато, так, щоб потекла густа піна.

2. Рушник віджимаємо, щоб не капала піна та вода. Складаємо рушник квадратом і пакуємо в невеликий целофановий пакет.

3. Розводимо дві чайні ложки лимонної кислоти у холодній воді. Потім поливаємо цим розчином рушник, добре його промочуючи.

4. Поміщаємо пакет із рушником у мікрохвильову піч. Зав'язувати його не треба. Потужність виставляємо 450, час — 2 хвилини. За цей час рушник повинен добре прогрітися, щоб неможливо було торкнутися. Якщо він не такий гарячий — додайте ще часу.

5. Виймаємо гарячий пакет із мікрохвильової печі і даємо остигнути. У цей час суміш активно працює проти плям.

6. Коли рушник охолоне, потрібно прополоскати його від суміші в проточній воді, а мікрохвильову піч протерти, тому що з пакета може виливатися рідина.

7. Прополоскавши рушник, висушіть його і насолоджуйтесь результатом.

Якщо я бачу складні плями, то вже не розраховую на пральну машинку та порошок. Вони все одно не впораються з такою роботою. Я відразу беруся за целофановий пакет та лимонну кислоту і приступаю до нескладної роботи.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь