Щоб ваш гриль або мангал завжди були готові до приготування смачних страв, важливо регулярно і правильно доглядати за ними, позбавляючись від нагару, який може накопичуватися після кожного використання. Нагар не тільки псує зовнішній вигляд гриля, а й може впливати на смак їжі, інформує Ukr.Media.
Для очищення гриля або мангала від нагару можна використовувати простий, але ефективний метод, який підійде для будь-яких поверхонь, включно зі сталлю та антипригарними покриттями. Головне при цьому — уникати використання жорстких щіток, які можуть пошкодити поверхню.
Найкращим і найбезпечнішим способом є використання суміші оцту та соди. Для початку змішайте ці інгредієнти в рівних пропорціях. Отриманий розчин розпиліть на забруднені ділянки гриля або мангала. Залиште суміш на кілька годин, щоб вона подіяла. Потім акуратно протріть оброблені місця м'яким боком губки, після чого ретельно змийте залишки суміші чистою водою.
Цей метод не тільки допоможе позбутися значної кількості нагару без використання агресивних хімічних засобів, а й зробить ваш гриль або мангал акуратнішим, що, своєю чергою, підвищить якість і смак приготованих на ньому страв.
Джерело: ukr.media