“Навіть бутильовану”: Вагома причина завжди кип’ятити воду

Деякі люди вірять, що після кип'ятіння вода стає "марною" і "порожньою". Однак вчені дотримуються іншої думки, інформує Ukr.Media.

Співробітники Університету Цзінань (Гуанчжоу, Китай) встановили, що кип'ятіння вбиває шкідливі бактерії у воді та скорочує кількість мікропластику в ній майже на 80%.

При кипінні води гідрокарбонат кальцію перетворюється на карбонат кальцію (той самий "вапняний наліт"). Речовина створює на частинках мікропластику "оболонку" і змушує їх осісти на дні чайника.

В 1 л водопровідної води знаходять в середньому 5-6 шматочків мікропластику. Вони настільки маленькі, що вільно проникають в організм і накопичуються в клітинах людини. Накопичувальний ефект дає про себе знати згодом — в організмі виникають запальні процеси. Вчені звинувачують мікропластик у хворобах кишечника, діабеті, безплідді та виникненні дефектів у плода при вагітності.

Експерти рекомендують кип'ятити не тільки водопровідну, але й бутильовану воду. За даними дослідників, в 1 л води з пластикової тари може знаходитися близько 240 тис. небезпечних пластикових частинок.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь