Що робити, щоб картопля для драників не темніла: кулінарні секрети

Драніки мають бути не синьо-зеленого кольору, а золотисті, але частіше трапляються навпаки.

Відбувається так тому, що картопля має властивість темніти. Це зовсім не проблема, просто потрібно знати, який продукт додати до суміші для драників.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, що додати.

Еда
Фото: © Білновини

Кулінарні секрети

На драніки краще брати крохмалисті бульби – “Аврора”, “Скарб” та інші. Однак вони досить швидко темніють після того, як потерти картоплю.

Але цього можна уникнути, якщо додати столову ложку свіжого лимонного соку.

Якщо лимона немає, то зійде яблучний оцет.

Інгредієнти додають не повністю готову масу, а тільки в подрібнену картопля.

Масі потрібно дати настоятися, після чого злити надлишки картопляного соку і можна готувати.

Також можна додати в картоплю терту цибулю, що дозволить запобігти зміні кольору картоплі.

Крім того, господині додають до суміші для драників терті кабачки, гарбуз, моркву або свіжу зелень.

Читайте також

  • Як позбутися специфічного запаху субпродуктів: кухарі розкрили секрети
  • Закуска – вогонь: як смачно заготувати овочі з використанням однієї лише солі
No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь