Багато людей не уявляють собі ранок без чашечки запашного чорного чаю. Однак не усім відомо, що цей напій не тільки дає заряд бадьорості, але й допомагає захистити наш організм від розвитку деяких патологічних станів.
Поліфеноли (катехіни і флавоноїди), що наявні у чорному чаї, надійно захищають організм людини від пошкодження клітин, і попереджають розвиток хронічних захворювань. За даними результатів досліджень, опублікованих на сторінках Міжнародного журналу біомедичних наук, поліфеноли також допомагають боротися із запаленням в організмі. Ці сполуки запобігають розвитку окисного стресу, не допускаючи в організмі розвитку таких захворювань як рак, аутоімунні захворювання, захворювання серцево-судинної системи, ряд нейродегенеративних процесів, інформує Ukr.Media.
Ще одне дослідження, матеріали якого опублікувало видання Nutrition Research, повідомляє про здатність антиоксидантів, що містяться у чорному чаї, знижувати рівень "поганого" холестерину в організмі, тим самим знижуючи ризик розвитку патологій серця і судин.
Попри багато позитивних якостей чорного чаю слід пам'ятати, що цей напій містить досить велику кількість кофеїну. Тому, щоб не викликати побічні для організму ефекти, експерти рекомендують не зловживати даним напоєм. Достатньо 3-4 чашок на день.
Джерело: ukr.media