Фахівці назвали правила харчування для жінок після 40 років, які продовжать молодість

Після позначки в 40 років (а хтось і після 35) багато хто сильно переосмислює спосіб життя. Якщо до цього часу більшість людей цілком може дозволити собі незбалансоване харчування, алкогольні вечірки і сидячий спосіб життя, то після сорокаріччя зазвичай настає прозріння. Приходить розуміння, що набрати вагу легше, ніж від неї позбутися, похмілля після п'янки здається нестерпним, а процес відновлення після травм сповільнюється. У цей час ми починаємо прислухатися до свого тіла і намагаємося уникати того, що може виявитися шкідливим. Втім, в 40 років не все втрачено, і при вірній корекції звичної рутини ймовірність прожити довге і повноцінне життя зростає в рази, інформує Ukr.Media.

Починати цю корекцію потрібно з дієти, і ось що рекомендують фахівці:

Частіше пити молоко

Стакан молока з високим вмістом жиру після занять фітнесом ─ саме те, що треба, якщо вас турбує скорочення м'язової маси. На жаль, але з віком, особливо після 50 років, м'язова маса йде на спад. Регулярне вживання молока уповільнює цей процес. Бонус: молоко також містить кальцій, необхідний для міцних здорових кісток.

Відмовитися від БАДів

Різні біодобавки і вітамінні комплекси ─ хіба не чудовий варіант для підтримання тонусу? Не потрібно шукати коротких шляхів, попереджають медики. Багато біодобавок досить дорогі, а деякі при цьому можуть нашкодити. Нутриционісти рекомендують після 40 ретельніше планувати раціон, включаючи в нього достатньо поживних і корисних продуктів з високим вмістом вітамінів.

Скоротити перекуси

Любителі частих перекусів ризикують одного дня зіткнутися з таким неприємним діагнозом, як діабет. Дієтологи б'ють на сполох і настійно радять не їсти під час перегляду телевізора, а також прибирати печиво і тістечка за межі видимості, якщо ви схильні до перманентного жування. Також вони радять повільно і ретельно їсти, пережовуючи кожен шматочок їжі.

Виключити фастфуд

Більшість продуктів швидкого приготування, начебто локшини для заварювання і навіть вівсяної каші швидкого приготування, містять значну кількість добавок, починаючи від штучних підсолоджувачів і закінчуючи консервантами. Але якщо ви налаштовані на ЗСЖ, від продуктів, у складі яких є Е-добавки, доведеться відмовитися (в ідеалі назовсім) ─ такі продукти прискорюють процес старіння.

Додати пробіотики в раціон

Запалення в кишечнику не лише погіршує самопочуття, але і прискорює старіння організму (і особливо ─ старіння шкіри). Для профілактики запальних процесів гарні пробіотики. Молочнокислі бактерії, зокрема, білок лактоферин, що міститься в звичайному натуральному йогурті, допоможе оздоровити мікрофлору кишечника і, відповідно, поліпшити стан шкіри.

Сісти на середземноморську дієту

Замініть червоне м'ясо на біле м'ясо птиці і рибу, звичну рослинну олію ─ на оливкову, максимально скоротіть кількість вуглеводів. Також рекомендують частіше їсти овочі та фрукти з високим вмістом поліфенолів, боби і сочевицю, мигдаль і насіння соняшнику. Також добре частіше додавати в різні страви куркуму, яка хороша для профілактики артриту і депресії.

Забути, що таке цукор

Цукор стимулює процес глікірування білків, який сьогодні вважається однією з головних причин, що викликають старіння організму, появу зморшок і навіть провокують атеросклероз, інфаркт. Нутриционісти радять відмовитися не лише від кексів та шоколадних батончиків, але також від простих вуглеводів зразок білого рису і картоплі.

Пити каву

Надмірне захоплення кавою може призвести до зневоднення, але одна чашка напою не зашкодить. Більш того, вважається, що кофеїн в помірній кількості знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і підвищує рівень фізичної працездатності. Деякі тренери настійно рекомендують не відмовляти собі в чашечці кави перед тренуванням. Водночас більшість сортів чаю ─ наприклад, ройбуш, зелений чай, білий і улун ─ багаті на антиоксиданти.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь