Японські вчені з медичного центру Осаки провели цікаві дослідження, на підставі яких з'ясували — як впливає колір їжі на хворих із різними захворюваннями, інформує Ukr.Media.
Продукти білого кольору (молоко і молочні продукти, рис, часник, білокачанна капуста) заспокоюють, знімають дратівливість і виводять через нирки токсичні речовини.
Зелені продукти (броколі, листові салати, зелений горошок, зелений перець) позитивно впливають на мозкову діяльність, знімають нервове напруження. Хлорофіл, який виробляється в зелених рослинах під впливом сонячної енергії, стимулює утворення корисних червоних кров'яних клітин і активізує імунну систему.
Продукти жовтого кольору (лимони, ананаси, банани, кукурудза, жовтий сир і жовтки яєць) стимулюють перетравлення їжі, покращують апетит і допомагають очищенню крові.
Помаранчеві овочі та фрукти (морква, абрикоси, мандарини й апельсини) допомагають відновленню нервових клітин, поліпшують настрій, знімають головний біль, а також допомагають ниркам виводити токсичні відходи.
Червоні продукти (буряк, перець, помідори і полуниця) стимулюють обмін речовин, а також покращують кровообіг і підвищують працездатність людей, які займаються інтелектуальною працею.
Овочі та фрукти з синім забарвленням (темний виноград, слива та чорниці) мають у складі велику кількість біологічно активної речовини "антоцину", що захищає кровоносні судини та значно поліпшує зір.
На основі цих досліджень лікарі пропонують пити соки червоного кольору хворим із підвищеним тиском крові та із серцевими хворобами.
Помаранчеві соки потрібні людям зі спазмами судин та з депресивними синдромами.
Соки жовтого кольору допомагають у боротьбі з ревматизмом і виразкою шлунка.
Джерело: ukr.media